Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2019-2020.

Παρουσίασε για 32η φορά αύξηση στα κέρδη του, παρόλο της μείωσης που σημειώθηκε στα έσοδα, κυρίως λόγω μειωμένων λειτουργιών κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου κλεισίματος του αεροδιάδρομου στο αεροδρομίου του Ντουμπάι το πρώτο τρίμηνο και τον αντίκτυπο από τον περιορισμό των πτήσεων και των ταξιδιών λόγω της πανδημίας του COVID-19 στον τέταρτο τρίμηνο.

Tα κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 456 εκατ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2019-2020 που έληξε στις 31 Μαρτίου 2020, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 28%.

Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 28,3 δισ. δολάρια, έχοντας μείωση 5% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους. Η ταμειακή θέση του Ομίλου ανέρχεται σε 7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 15% από πέρυσι, που οφείλεται στις ισχυρές επιχειρηματικές επιδόσεις έως το Φεβρουάριο του 2020 και του μειωμένου κόστους στα καύσιμα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η δήλωση της Αυτού Υψηλότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman & Chief Executive της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates:

«Για τους πρώτους 11 μήνες του 2019-20, η Emirates και η dnata είχαν υψηλές αποδόσεις που προδιέθεταν την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων που είχαν τεθεί. Ωστόσο, από τα μέσα Φεβρουαρίου τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία καθώς η πανδημία του COVID-19 εμφανίστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας μια ξαφνική και τεράστια πτώση της ζήτησης για διεθνή αεροπορικά ταξίδια, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και επέβαλαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Παρά τις προκλήσεις όμως, η Emirates και η dnata κατάφεραν να σημειώσουν και φέτος αύξηση κερδών για 32η συνεχόμενη χρονιά, λόγω της μεγάλης ζήτησης για τα βραβευμένα προϊόντα και υπηρεσίες τους, ιδιαίτερα το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους, σε συνδυασμό με την μείωση στις τιμές των καυσίμων κατά τη διάρκεια του έτους.

Κάθε χρόνο δοκιμάζουμε τόσο την ευελιξία μας όσο και τις ικανότητές μας, προσπαθώντας να αντιμετωπίζουμε τις άμεσες προκλήσεις και να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο μας. Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε πάντα σχετίζονται με τον μακροπρόθεσμο στόχο μας για τη δημιουργία μιας κερδοφόρας, βιώσιμης και υπεύθυνης επιχείρησης στο Ντουμπάι».

Το οικονομικό έτος 2019-20, ο Όμιλος επένδυσε συνολικά 3,2 δισ. δολάρια σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, στην απόκτηση εταιρειών, στην εγκατάσταση σύγχρονων εγκαταστάσεων και τελευταίων τεχνολογιών. Συνέχισε επίσης το επενδυτικό του πλάνο για την υποστήριξη κοινοτήτων, περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, καθώς και προγράμματα που ενισχύουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα, τα νέα ταλέντα και την καινοτομία, στηρίζοντας έτσι τη μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας.