Επαναφορά ορισμένων από τις πτήσεις της με αφετηρία τη 15η Ιουνίου ανακοίνωσε στο Βέλγιο η Brussels Airlines. Και αυτή η αεροπορική εταιρία δέχεται σφοδρό πλήγμα, όπως ολόκληρος ο κλάδος των αερομεταφορών από την κρίση του νέου κορωνοϊού.

Η αεροπορική εταιρεία από το Βέλγιο σχεδιάζει μειωμένο αριθμό πτήσεων που θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς και την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το δίκτυο που θα εξυπηρετηθεί θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Εν αναμονή αυτής της επαναλειτουργίας, η εταιρεία πρόσθεσε ότι «έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας για την προστασία των επιβατών και του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».

Η Brussels Airlines, η οποία εξυπηρετούσε περισσότερους από 80 προορισμούς πριν από την κρίση, ανέστειλε τις πτήσεις στις 21 Μαρτίου καθώς η πανδημία εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Η εταιρεία, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Lufthansa, τόνισε ότι χάνει από τότε ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

Την Τρίτη (12.05.2020) ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που σκοπεύει να μειώσει το ¼ του εργατικού της δυναμικού, καταργώντας σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας. (Δείτε περισσότερα εδώ)

Το «σχέδιο αποκατάστασης» προβλέπει «μείωση του στόλου» από 54 σε 38 αεροσκάφη, μια ποσοστιαία πτώση 30%. Για τη συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ αναμένεται την Παρασκευή (15.05.2020) στις Βρυξέλλες.

Μια συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί γύρω από την πρωθυπουργό της Βελγίου, Σοφί Βιλμές, παρουσία πολλών μελών της κυβέρνησης και του διευθύνοντος συμβούλου της Brussels Airlines, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που βρίσκεται κοντά στην κυβέρνηση.