Να προσφέρει δουλειά σε μόλις περίπου 3.000 αεροσυνοδούς θα μπορεί τον Ιούνιο από τους περίπου 25.000 που απασχολεί όπως ανακοίνωσε η United Airlines και προειδοποίησε για απώλειες θέσεων εργασίας εάν η ζήτηση δεν ανακάμψει μέχρι τη λήξη της κρατικής ενίσχυσης το φθινόπωρο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο reuters.

Η United θα μπορεί να πληρώνει τους μισθούς μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου χάρη σε μεγάλο βαθμό στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια που η αεροπορική εταιρεία λαμβάνει στα πλαίσια κρατικής ενίσχυσης, η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε περικοπή θέσεων εργασίας ή μισθών για υπαλλήλους μέχρι τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι πρόγραμμα πτήσεων της United έχει μειωθεί κατά περίπου 90%.

Ο πρόεδρος της United, Scott Kirby, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα στους επενδυτές ότι σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα πτήσεων στο περίπου 10% των φυσιολογικών επιπέδων μέχρι να ανακάμψει η ζήτηση.

«Αλλά αν η ζήτηση παραμείνει σημαντικά μειωμένη την 1η Οκτωβρίου, απλά δεν θα μπορέσουμε να υπομείνουμε αυτήν την κρίση…χωρίς να πάρουμε μερικές δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις», δήλωσε ο Kirby, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO την επόμενη εβδομάδα.

Η United καταγράφει ζημιές περίπου 40 εκατ. δολαρίων σε μετρητά καθημερινά. Εάν τα έσοδα δεν ανακάμψουν, η εταιρεία πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για να μειώσει κατά το ήμισυ τον ρυθμό ζημιών στο δ’ τρίμηνο, ανέφερε ο ίδιος.