Στην κατάσχεση ενός αεροσκάφους βρετανικής αεροπορικής εταιρείας προχώρησαν οι αρχές της Νιγηρίας για παραβίαση της απαγόρευσης εμπορικών πτήσεων που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των περιορισμών για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Αεροπλοΐας της χώρας, Χάντι Σίρικα.

«Η εταιρεία Flair Aviation, βρετανική εταιρεία, είχε λάβει έγκριση για επιχειρήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, αλλά δυστυχώς τους πιάσαμε να πραγματοποιούν εμπορικές πτήσεις. Αυτό είναι άκαρδο. Το αεροσκάφος κατασχέθηκε, το πλήρωμα ανακρίνεται. Θα υπάρξει η μέγιστη ποινή. Λάθος χρόνος για να δοκιμάσει κανείς την αποφασιστικότητά μας» δήλωσε ο υπουργός στο Twitter.

Ο διευθυντής πληροφόρησης του υπουργείου, Τζέιμς Ονταούντου, δήλωσε στην εφημερίδα Vanguard πως οι αρχές της Νιγηρίας έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορημένη πηγή, αναφέρει πως οι υπεύθυνοι για την πτήση ήδη χρησιμοποιούσαν τις επαφές τους στην κυβέρνηση ώστε να ζητήσουν επιείκεια.

Τον Μάρτιο η Νιγηρία έκλεισε τον εναέριο χώρο και τα αεροδρόμια, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19, ενώ στις 6 Μαΐου οι αρχές παρέτειναν τα μέτρα για έναν ακόμα μήνα.

Μέχρι τώρα, στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 5.621 κρούσματα κορωνοϊού, με 1.472 άτομα να έχουν αναρρώσει και 176 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.