Τα δεδομένα στον τομέα των αερομεταφορών έχουν σίγουρα αλλάξει καθώς συντελείται προσαρμογή που ακολουθεί τους κανόνες προστασίας από την υγειονομική κρίση.

Οι στολές βιοασφάλειας αποτελούν τη νέα πραγματικότητα εν μέσω κορωνοϊού σε αεροπορικές εταιρείες, όπως η Qatar Airways.

Οι αεροσυνοδοί του εθνικού αερομεταφορέα του Κατάρ καλούνται από εδώ και στο εξής να φορούν στολές βιοασφάλειας μιας χρήσης πάνω από τις κανονικές τους στολές, μαζί με ειδικά γυαλιά προστασίας και μάσκες στη διάρκεια των πτήσεων, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και από τις οδηγίες της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), που περιλαμβάνονται στον «Χάρτη για την επανεκκίνηση των αερομεταφορών».

Στόχος να πραγματοποιούνται πτήσεις προς 80 προορισμούς μέχρι τον Ιούνιο

Tα πληρώματα της Qatar Airways υποβάλλονταν ήδη εδώ και εβδομάδες σε μέτρηση της θερμοκρασίας τους πριν και μετά την πτήση, ενώ οι επιβάτες θα υποχρεούνται να φορούν μάσκες από τις 25 Μαΐου.

«Ως αεροπορική εταιρεία διατηρούμε τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα υγιεινής για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να μεταφέρουμε τους ταξιδιώτες με ασφάλεια στους προορισμούς τους σ’ αυτούς τους καιρούς και να παρέχουμε ακόμη μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις ότι η ασφάλεια είναι η πρωταρχική μας προτεραιότητα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Qatar Airways, Ακμπάρ αλ Μπακέρ.

Στις καμπίνες των αεροσκαφών της Qatar Airways θα υπάρχουν μεγάλες φιάλες με απολυμαντικά προς χρήση από το προσωπικό και τους ταξιδιώτες. Οι επιβάτες της business class θα μπορούν, αν θέλουν να περιορίσουν τις επαφές, να πατούν το κουμπί «Μην Ενοχλείτε», ενώ τα γεύματα εκεί θα σερβίρονται σε καροτσάκι και τα μαχαιροπήρουνα θα είναι συσκευασμένα.

Με τον κλάδο των αερομεταφορών να έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα λόγω της πανδημίας η Qatar Airways απολύει το 20% του προσωπικού της. Ωστόσο, ήταν μία από τις ελάχιστες εταιρείες που κατάφερε να συνεχίσει τις πτήσεις όλο αυτό διάστημα προς περίπου 30 προορισμούς, αριθμό που σχεδιάζει να φθάσει στους 80 μέχρι τον Ιούνιο.

Δείτε και εδώ: Qatar Airways: H Aθήνα μεταξύ των προορισμών που θα δρομολογήσει από Ιούνιο