Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλών ναύλων της Ευρώπης, επιβεβαίωσε εχτές (Τρίτη 26 Μαΐου) ότι σκοπεύει να λειτουργήσει το 40% του κανονικού προγράμματος πτήσεων του Ιουλίου.

Αυτό καθώς η Ισπανία αυτό το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τους περιορισμούς ταξιδιών και επισκεπτών από την 1η Ιουλίου, αντικατοπτρίζοντας προηγούμενα σχέδια που ανακοίνωσε η Ιταλία, Κύπρος, Ελλάδα και Πορτογαλία για να ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία και τις παραλίες τους για την περίοδο οικογενειακών διακοπών Ιουλίου-Αυγούστου.

Η Ryanair θα προσφέρει καθημερινά πτήσεις από χώρες σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Γερμανίας προς τα βασικά αεροδρόμια διακοπών της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου από την 1η Ιουλίου.

Για να γιορτάσει την άρση αυτών των ταξιδιωτικών περιορισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Ryanair ξεκίνησε μια πώληση θέσεων για ταξίδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με ναύλους που ξεκινούν από μόλις 29,99 € για μονή διαδρομή, αλλά με τον περιορισμό ότι αυτές οι θέσεις πρέπει να κρατηθούν έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Μαΐου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair Eddie Wilson είπε:

“Μετά από 4 μήνες lockdown, καλωσορίζουμε αυτές τις κινήσεις των κυβερνήσεων στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο για το άνοιγμα των συνόρων τους, την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και τη διάλυση αναποτελεσματικής καραντίνας.
Οι οικογένειες της Ευρώπης μπορούν τώρα να κάνουν κράτηση για τις οικογενειακές διακοπές τους στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλους μεσογειακούς προορισμούς, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πριν την επιστροφή στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Η Ryanair θα προσφέρει έως και 1.000 καθημερινές πτήσεις από την 1η Ιουλίου και έχουμε μια σειρά από χαμηλές πωλήσεις θέσεων εισιτηρίων, ιδανικές για εκείνη την καλοκαιρινή απόδραση, την οποία γνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς και τα παιδιά τους θα προσβλέπουν καθώς θα βγαίνουμε εκτός lockdown και προς τις σχολικές διακοπές.

Όλες οι πτήσεις της Ryanair θα λειτουργούν με νέες οδηγίες υγειινής, οι οποίες θα απαιτούν από όλους τους επιβάτες (και τα πληρώματα της Ryanair) να φορούν μάσκες προσώπου ανά πάσα στιγμή στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και στο αεροσκάφος μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ.

Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε εκατομμύρια επιβάτες της Ryanair και τις οικογένειές τους και να πετάξουμε για διακοπές καθώς οι οικονομίες της Ευρώπης αρχίζουν να ανακάμπτουν από αυτά τα δύσκολα πρόσφατα lockdowns, που βοήθησαν όμως στην αντιστροφή της εξάπλωσης του ιού Covid-19.