Συμβολική έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία Μακένζι στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων και Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, πραγματοποίησε σήμερα στην παραλία Μακένζη, συμβολική έπαρση της «Γαλάζιας Σημαίας». Η έπαρση έγινε στην παρουσία εκπροσώπων του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Εθνικού Χειριστή CYMEPA – «Οι Φίλοι της Θάλασσας», η οποία σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη του Προγράμματος για το 2020».
 
Προστίθεται ότι o Δήμος Λάρνακας εξασφάλισε, για ακόμα μια φορά, τρεις Γαλάζιες Σημαίες, για τις παραλίες Φοινικούδων, Καστέλλας (Ψαρολίμανο) και Μακένζυ ενώ «λόγω της πανδημίας του Covid – 19 δεν πραγματοποιήθηκε φέτος παγκύπρια εκδήλωση για την απονομή των Γαλάζιων Σημαιών».
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του θεσμού της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του, ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει από την αρχή της εφαρμογής του στην Κύπρο, το 1997, εφαρμόζοντας τα κριτήρια που αφορούν την ποιότητα των νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση καθώς και την ασφάλεια και ορθή διαχείριση των παραλιών. Ελπίδα όλων είναι τα επόμενα χρόνια με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων των πετρελαιοειδών και του υγραερίου από τη Λάρνακα, η πόλη να αυξήσει τον αριθμό των παραλιών της με Γαλάζια Σημαία».

Ο Δήμος Λάρνακας «βεβαιώνει το κοινό ότι λόγω της πανδημίας του Covid – 19 και για την προστασία της δημόσιας υγείας, εφαρμόζονται όλα τα μέτρα απολύμανσης κρεβατιών και ομπρελών παραλίας. Ταυτόχρονα τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ του εξοπλισμού, όπως αναφέρονται στις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας» ενώ «το κοινό καλείται όπως τηρεί την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας, διατηρώντας πάντοτε κενό, τον διάδρομο μεταξύ των ομπρελών στις παραλίες».