Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι η συμφωνία διάσωσής της, λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός, ίσως να μην πάρει τελικά την έγκριση των μετόχων της εταιρείας.

Ειδικότερα, το πακέτο σταθεροποίησης των 9 δισ. ευρώ, το οποίο θα καταστήσει τη γερμανική κυβέρνηση τον μεγαλύτερο μέτοχο της Lufthansa, θα τεθεί προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της αεροπορικής εταιρείας, η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου. Η γερμανική εταιρεία τόνισε πως περιμένει η συμμετοχή να διαμορφωθεί χαμηλότερα του 50%, ενώ απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων για την έγκριση του πακέτου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες δηλώσεις του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας, Heinz-Hermann Thiele, το δ.σ. εκτιμά ότι είναι πιθανό το πακέτο σταθεροποίησης να μην λάβει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που θα απαιτηθεί σε αυτή την περίπτωση», τόνισε η Lufthansa.

Ο Thiele δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Alklgemeine Zeitung ότι έχει αυξήσει τη συμμετοχή του στη Lufthansa στο 15% από το 10%, ενώ εμφανίστηκε επικριτικός για τους όρους της συμφωνίας διάσωσης.