Οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών μπορεί να αυξήθηκαν σημαντικά κατά την διάρκεια του lockdown, ωστόσο η επιστροφή τους στα αεροπορικά ταξίδια θα γίνει πολύ σταδιακά και σε τίποτα δεν θα θυμίζει το παρελθόν.

Κι αυτό γιατί πολλές αεροπορικές εταιρείες, όπως είναι η Easyjet και η KLM στην Ευρώπη, η Delta Air Lines και η American Airlines στις ΗΠΑ, καθώς και η Virgin Australia στην Ασία, αναστέλλουν συνολικά ή μέρος της παροχής αλκοόλ στα ταξίδια τους ως απάντηση στον κορονοϊό.

Η κίνηση αποτελεί μέρος της γενικότερης πρωτοβουλίας με στόχο την ελαχιστοποίηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του πληρώματος και των επιβατών για την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου ταξιδιού για όλους.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες μάλιστα περιορίζουν τις επιλογές τους μόνο στο νερό. Ποια είναι η σκέψη που κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Οι επιβάτες να κρατούν στα πρόσωπά τους όσο περισσότερο γίνεται με τις μάσκες και να μην τις κατεβάζουν για να φάνε ή να πιουν κάτι.

Ευρώπη

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Easyjet στις 15 Ιουνίου ξεκίνησε πάλι τα εσωτερικά δρομολόγια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και στην Γαλλία, παράλληλα με μια σειρά από άλλα διεθνή δρομολόγια.

Οι επιβάτες μπορούν να φέρουν φαγητό και μη αλκοολούχα ποτά στο αεροσκάφος, ωστόσο το μόνο ρόφημα που θα προσφέρεται σε πολλές περιπτώσεις θα είναι το νερό, το οποίο θα πρέπει να ζητούν από το πλήρωμα. Η υπηρεσία τροφίμων θα συνεχιστεί κανονικά τους επόμενους μήνες.

H Virgin Atlantic θα παρέχει στους επιβάτες της πακέτα με μάσκες προσώπου, αντισηπτικά μαντηλάκια και τζελ. Και αυτή αφαιρεί προσωρινά το αλκοόλ από τα αεροσκάφη της.

Η ΚLM, o βασικός αερομεταφορέας της Ολλανδίας, ανέστειλε τις πωλήσεις ζεστών και αλκοολούχων ποτών, αλλά οι επιβάτες μπορούν ακόμα να ζητούν από το πλήρωμα περισσότερο νερό και αναψυκτικά.

Τα ζεστά γεύματα θα σερβίρονται μόνο σε πτήσεις που διαρκούν περισσότερες από εννέα ώρες.

Η British Airways αποφάσισε να σταματήσει την παροχή αλκοόλ μόνο για τις πτήσεις μικρών αποστάσεων, ενώ στους πελάτες θα προσφέρονται δωρεάν αναψυκτικά μαζί με ένα μπουκάλι νερό. Προσωρινά δεν διατίθενται ειδικά γεύματα, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών γευμάτων.

Από την άλλη, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair μετατρέπει επίσης τις υπηρεσίες της και επιτρέπει τα τρόφιμα να είναι αυστηρά προσυσκευασμένα. Τα ποτά δεν είναι εκτός του μενού.

ΗΠΑ

H Delta Airlines από εδώ και στο εξής δεν θα σερβίρει αλκοόλ σε πτήσεις του εσωτερικού, ωστόσο η μπίρα το κρασί και άλλα ποτά θα μπορούν να καταναλώνονται σε άλλες διεθνείς πτήσεις.

Η American Airlines αποφάσισε να περιορίσει τις παροχές φαγητού και ποτού ενώ επιβλήθηκαν περιορισμοί ανάλογα με την διάρκεια των πτήσεων.

Ασία

Η αεροπορική Cathay Pacific του Χονγκ Κονγκ θα συνεχίσει να διαθέτει ποτά κατά την διάρκεια των πτήσεων, αλλά τα μπαρ πριν το γεύμα δεν θα λειτουργεί προσωρινά.

Η Virgin Australia θα σερβίρει σε όλους τους ταξιδιώτες δωρεάν νερό και σνακ, αλλά προς το παρόν δεν θα διατίθενται κύρια γεύματα.

Πηγή: huffingtonpost.gr