Επιφυλακτικοί για την πορεία της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα σε σχέση με την πανδημία του Covid-19, εμφανίζονται δύο στους τρεις Έλληνες πολίτες έπειτα από το άνοιγμα των συνόρων και την άρση αεροπορικών μετακινήσεων.

Ταυτοχρόνως, εξαιτίας του φόβου για τον κορωνοϊό αλλά και της έλλειψης χρημάτων, δηλώνουν ότι μέσα στους ερχόμενους 3-4 μήνες μόλις ένας στους 10 θα κάνει κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας Prorata, που έγινε τις προηγούμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, τo 88% των ερωτηθέντων απάντησε «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι» για το αν θα ταξίδευε στο εξωτερικό μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ μόλις το 10% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε θετικό για ένα ταξίδι εκτός Ελλάδος.

Αναφορικά με τους λόγους που δεν θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, το 58% απάντησε πως δεν έχει διαθέσιμα χρήματα, ενώ το 43% πως φοβάται τον κορωνοϊό. Το 22% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει διαθέσιμο χρόνο, το 4% πως δεν του αρέσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό και το 2% πως φοβάται τα αεροπλάνα.

Σε ερώτηση για το πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι Ελληνες για την εξάπλωση της πανδημίας μετά την άρση των περιορισμών στις αεροπορικές πτήσεις, το 58% δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχο.

Συγκεκριμένα, το 40% δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ιδιαίτερη ασφάλεια με το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού και το 18% απάντησε ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές. Αντίθετα, 32% ανέφεραν ότι νιώθουν αρκετά ασφαλείς και 8% πολύ ασφαλείς.

Η έρευνα της Prorata διενεργήθηκε πανελλαδικά με online ερωτηματολόγια το διάστημα 16-18 Ιουνίου 2020.