Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έφτασε σήμερα το πρωί για επιθεώρηση στο αεροδρόμιο Ηφαιστος στο νησί της Λήμνου.

Μετά τα αεροδρόμια του Ηρακλείου Κρήτης το Σάββατο και Ρόδου, Κω την Κυριακή, ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται σήμερα στο νησί της Λήμνου.

Χαρδαλιάς: Καμία έκπτωση για τη δημόσια υγεία

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιθεωρεί τα αεροδρόμια στο πλαίσιο του ανοίγματος του τουρισμού την 1η Ιουλίου. Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς από το αεροδρόμιο Λήμνου, «ήρθαμε εδώ για το τεχνικό meeting, για την αυτοψία. Έτσι από την Τετάρτη, σιγά-σιγά,  όλα τα αεροδρόμια θα ανοίξουν με όρους ασφάλειας, το κυριότερο με ξεκάθαρους όρους δημόσιας υγείας».

«Θέλουμε πολύ ο τουρισμός να πάει μπροστά είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά όλο αυτό θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση για την δημόσια υγεία, όσοι ταξιδιώτες έρχονται πρέπει να είναι ασφαλείς, αλλά πάνω και από οτιδήποτε άλλο, όλοι οι νησιώτες μας που θα τους υποδεχθούν πρέπει να παραμείνουν ασφαλείς. Η χώρα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και η προσπάθεια αυτή χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και πάνω από όλα τηρήσει πρωτοκόλλων είτε αφορούν στην δημόσια υγειά, είτε αφορούν στις διαδικασίες έλεγχου οι οποίες πλέον δεν είναι δειγματοληπτικές αλλά στοχευμένες».