Μια απίστευτη οδύσσεια έζησε ένας Ευρωπαίος τουρίστας στις Φιλιππίνες, που εγκλωβίστηκε για 110 μέρες στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλα λόγω του lockdown!

Η περιπέτεια του Ρομάν Τροφίμοφ από την Εσθονία – βγαλμένη θαρρείς από το σενάριο της ταινίας “The Terminal” με τον Τομ Χανκς – ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου, όταν έφθασε από τη Μπανγκόγκ στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, όπου κάλπαζε η επιδημία, αλλά δεν του επετράπη η έξοδος από το αεροδρόμιο Ninoy Aquino λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τις πρώτες μέρες ο Εσθονός τουρίστας αναγκαζόταν να κοιμάται στο πάτωμα και στα καθίσματα στην αίθουσα αναμονής, αλλά μετά από μια εβδομάδα οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου του παραχώρησαν ένα δωμάτιο με κρεβάτι. Όλο αυτό το διάστημα ζούσε με τρόφιμα που του προσέφεραν υπάλληλοι του αεροδρομίου μαζί με είδη ατομικής υγιεινής!

Το δράμα του έγινε γνωστό τον περασμένη Παρασκευή, όταν με μια ανάρτησή του στο Facebook, που έγινε viral, απηύθυνε έκκληση σε τοπικά και διεθνή ΜΜΕ να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό του. «Είμαι Ευρωπαίους από την Εσθονία και εδώ και πάνω από 100 μέρες είμαι εγκλωβισμένος στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλας. Χρειάζομαι βοήθεια για να μπορέσω να φύγω από εδώ. Έφθασα στη Μανίλα στις 20 Μαρτίου κι οι Αρχές μου απαγόρευσαν την είσοδο στις Φιλιππίνες.

Η αεροπορική εταιρεία Air Asia, με την οποία ταξίδεψα, μου πήρε το διαβατήριο και σταμάτησε τη λειτουργία της την ίδια μέρα. Δεν μου επιτρέπουν να πετάξω με άλλο αεροσκάφος. Είμαι άτομο με αναπηρία, η υγεία μου χειροτερεύει λόγω της κακής διατροφής, της έλλειψης ήλιου και καθαρού αέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

I am European from Estonia held in Manila International Airport for more than 100 days need any help getting out of…

Gepostet von Roman Trofimov am Freitag, 3. Juli 2020

Τελικά η οδύσσειά του έλαβε τέλος με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας και μετά από 110 μέρες έλαβε το πράσινο φως να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Με τη βοήθεια του Θεού και χάρη σ’ όλους εκείνους που με στήριξαν αυτή τη δύσκολη περίοδο, επιστρέφω στο σπίτι μου. Η πτήση μου θα προσγειωθεί το μεσημέρι στο Ταλίν. Σας ευχαριστώ που κάνατε γνωστή στον κόσμο την περιπέτειά μου, τις καλές συμβουλές και την υποστήριξη που μου παρείχατε. Τα καταφέραμε, παιδιά!», έγραψε σε νεότερη ανάρτησή του.

Πηγή: iefimerida.gr