Πώς θα προστατευθείτε στο αεροπλάνο από τους ιούς;

Με κάποιες απλές διαδικασίες, με γνώση και λίγη προσοχή, το ταξίδι σας με το αεροπλάνο μπορεί να γίνει ασφαλές και πιο ευχάριστο.

Διαβάστε τις συμβουλές και δείτε το βίντεο:

-Οι επιβάτες που κάθονται δίπλα στο παράθυρο δεν έρχονται σε επαφή με τόσους ανθρώπους όσο εκείνοι που κάθονται στα μεσαία καθίσματα ή στα καθίσματα του διαδρόμου.

– Προσπαθήστε να μην πετάτε σε μέρες αιχμές – αυτό συμβαίνει κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο, μεταξύ 5 και 7 π.μ. ή μετά τις 8 μ.μ.

– Βεβαιωθείτε ότι τρίβετε τα χέρια σας με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα και τα ξεπλένετε με ζεστό τρεχούμενο νερό.

– Κάθε φορά που αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας, βοηθάτε τους ιούς να εισέλθουν στο σώμα σας.

– Να φοράτε μάσκα, όπως άλλωστε είναι πια υποχρεωτικό σε όλες τις πτήσεις.

– Να έχετε πάντα μαζί σας υγρά αντιμικροβιακά μαντηλάκια.

– Ακούγεται τρομερά ανησυχητικό, αλλά το smartphone σας φέρει συνήθως 10 φορές περισσότερα βακτήρια από το μέσο κάθισμα τουαλέτας.

– Τα ενυδατικά ρινικά σπρέι κρατούν τους βλεννογόνους υγρούς και αυξάνουν τις πιθανότητές σας να καταπολεμήσετε τις περισσότερες αερομεταφερόμενες ασθένειες.

– Ένας άλλος τρόπος για να προστατέψετε τη μύτη και το στόμα σας είναι να πίνετε πολύ νερό.

– Σε μια σύντομη πτήση, εάν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη να επισκεφθείτε το μπάνιο, καλύτερα να μείνετε στο κάθισμά σας.

– Αμέσως μετά την προσγείωση, μην βιαστείτε να σηκωθείτε στο διάδρομο για την αποχώρηση σας. Συνήθως περνούν αρκετά λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες και να αρχίζουν να βγαίνουν σιγά-σιγά οι επιβάτες και δεν θέλετε όλο αυτό το διάστημα να βρίσκεστε σε «στενή επαφή» στο διάδρομο με άλλους επιβάτες, πιθανούς φορείς μιας λοίμωξης.