25.000 ειδοποιήσεις απέστειλε στους εργαζομένους της η American Airlines ενημερώνοντας για το ενδεχόμενο χορήγησης αδειών άνευ αποδοχών, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα.

Ειδικότερα, η American η οποία είχε περισσότερους από 130.000 εργαζόμενους το 2019, έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι άδειες άνευ αποδοχών είναι δύσκολο να αποφευχθούν, καθώς τα έσοδα της, που επλήγησαν από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού, αργούν να ανακάμψουν, σε αντίθεση με τις αρχικές προβλέψεις της.

Οι όροι του οικονομικού πακέτου των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που διέθεσε το Κογκρέσο τον Μάρτιο, απαγορεύει στις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε αναγκαστικές απολύσεις πριν από τον Οκτώβριο, ενώ σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία οι εταιρίες υποχρεούνται να ενημερώσουν τους εργαζόμενους 60 ημέρες πριν για το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων.

Προκειμένου να περιορίσουν το λειτουργικό τους κόστος πριν από τον Οκτώβριο και να αποφύγουν τις απολύσεις, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν οικειοθελώς.