Ζημιές ύψους 1,63 δισ. δολαρίων και δραματική μείωση εσόδων ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο του έτους η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έπληξε σφόδρα την επιβατική κίνηση.

Τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 1,48 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 87% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ωστόσο, ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα της τάξης του 1,32 δισ. δολαρίων.

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας, όπως και όλες οι εταιρείες του κλάδου, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού την έχει αναγκάσει να ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις και να “προσγειώσει” τα αεροσκάφη της προκειμένου να μειώσει τα κόστη της.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει λάβει μέτρα για τον περιορισμών των επιπτώσεων της πανδημίας και αναμένεται ότι θα καταφέρει να μειώσει το ημερήσιο κόστος της στα 25 εκατ. δολάρια από 40 εκατ. δολάρια που ήταν στο β΄ τρίμηνο του έτους.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία παραμένει σε δύσκολη θέση, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε πολλές πολιτείες εξανεμίζει τις ελπίδες για άνοδο της επιβατικής κίνησης που είχε καλλιεργήσει η επανεκκίνηση των οικονομικής δραστηριότητας, καθώς εγείρονται φόβοι για νέα lockdown.

Η εταιρεία, μάλιστα, είχε προειδοποιήσει τον προηγούμενο μήνα ότι κινδυνεύουν να χαθούν 36.000 θέσεις εργασίας το προσεχές φθινόπωρο εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση.

Η μετοχή της United Airlines σημείωνει πτώση 1,4% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.