Την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερα άτομα για τη διενέργεια τεστ για covid19 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου επισημαίνουν στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ήδη, όπως λένε, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στο νησί αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τα άτομα που έχουν αναλάβει τη διενέργεια των test δεν επαρκούν.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γ. Πλιάκα τα τεστ που γίνονται καθημερινά στο αεροδρόμιο κυμαίνονται από τα 800 – 900, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τα 960.

Ο ίδιος επεσήμανε πως καθώς οι επιβάτες στο «Νίκος Καζαντζάκης» αυξάνονται θα πρέπει να αυξηθεί και το προσωπικό που διενεργεί τους ελέγχους για τον κοροναϊό και είναι υπεύθυνο για τον διαχωρισμό των τουριστών που πρέπει να υποβληθούν σε τεστ.

Πάντως μέχρι και σήμερα, σε αυτή τη διαδικασία αντί για τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εμπλέκονται εθελοντικές οργανώσεις, αστυνομικοί και πυροσβέστες, που σύμφωνα με τους ίδιους δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και τα απαραίτητα μέσα προστασίας.

«Πρέπει να αυξηθεί το προσωπικό που θα διενεργεί ελέγχους και τον διαχωρισμό για το ποιοι πρέπει να ελεγχθούν για να μην παρατηρούνται ουρές.

Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Έχουμε και τη βοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων, αλλά ασκώ πιέσεις για να έρθουν όσοι πρέπει να έρθουν για να μην υπάρχουν ουρές» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκας.

Όπως τονίζει τέλοςο ο αερολιμενάρχης τη βδομάδα που διανύουμε οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα ξεπεράσουν τις 50.000.