Ανταποκρίνοντας στη ζήτηση από ταξιδιώτες και ταξιδιωτικούς πράκτορες για πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών, η Travelport, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας που εξυπηρετεί την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα του Travelport Airline Health & Safety Tracker.

Πρόκειται για μια υπηρεσία, η οποία είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμη τόσο στους πελάτες της Travelport όσο και στην ευρύτερη βιομηχανία, επισημαίνοντας τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από περισσότερες από 80 από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου – όλες διαθέσιμες με μια ματιά.

Παραδίδεται τόσο στα διαδικτυακά πρακτορεία όσο και στα offline ταξιδιωτικά γραφεία μέσω του Smartport Plugin Travelport COVID-19 που κυκλοφόρησε πρόσφατα και βασίζεται στο API της Travelport, του Branded Fares Data File και του COVID-19 Resource Hub της εταιρείας, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Ο Kyle Moore, Παγκόσμιος Επικεφαλής Στρατηγικής και Μάρκετινγκ Πελατών της Travelport, δήλωσε:

 «Τους τελευταίους μήνες, η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει εισαγάγει ένα ευρύ φάσμα ισχυρών μέτρων υγείας και ασφάλειας για να επιτρέψει μια ασφαλή και υπεύθυνη επιστροφή για ταξίδια. Βρισκόμενοι στην καρδιά του κλάδου, συγκεντρώνοντας και επιτρέποντας την εμπορία ταξιδιωτικού περιεχομένου από όλες τις γωνιές του κόσμου, είμαστε σε φυσική θέση να συγκεντρώσουμε αυτές τις πληροφορίες σε ένα μόνο μέρος και να τις παραδώσουμε σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και ταξιδιώτες.  Χρησιμοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία μας, πιστεύουμε ότι αυτό το εργαλείο θα βοηθήσει τον ταξιδιώτη να αντιστοιχίσει τις ταξιδιωτικές τους ανάγκες με τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν, φέρνοντας πίσω την εμπιστοσύνη στα ταξίδια και στηρίζοντας την ισχυρή ανάκαμψη της βιομηχανίας».

Το Travelport Airline Health & Safety Tracker  παρακολουθεί τη χρήση επτά περιζήτητων μέτρων ασφαλείας:  

  • υποχρεωτική χρήση μάσκα  προσώπου,
  • κοινωνικής απόστασης  θέσεων,
  •  έλεγχοι θερμοκρασίας  πριν από την επιβίβαση,
  •  βελτιωμένο φιλτράρισμα αέρα,
  •  βελτιωμένα προγράμματα καθαρισμού,
  •  μειωμένες υπηρεσίες φαγητού και ποτού  και
  • υποχρεωτική πιστοποίηση υγείας των ταξιδιωτών ή δήλωση.

Τα δεδομένα παρουσιάζονται σε απλή οπτική μορφή και ενημερώνονται από τη Travelport σε εβδομαδιαία βάση.

Στο Travelport COVID-19 Smartpoint Plugin2, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το Travelport Marketplace, οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες μαζί με λεπτομέρειες σχετικά με κυβερνητικούς περιορισμούς, lockdowns και μέτρα ασφαλείας .

Τα δεδομένα ενημερώνονται σε καθημερινή βάση από τον παγκόσμιο πάροχο πληροφοριών ασφάλειας ταξιδιού, Safeture.  Οι πληροφορίες μπορούν να εμφανιστούν απλά με ένα κλικ, ανάλογα με την κράτηση του δρομολογίου. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Καθώς οι πληροφορίες ασφάλειας κάθε αεροπορικής εταιρείας είναι επίσης διαθέσιμες μέσω του Travelport Branded Fares Data File, του ταξιδιωτικού γραφείου Travelport’s online, του εταιρικού εργαλείου κρατήσεων, οι πελάτες μπορούν εύκολα να ενσωματώσουν το Travelport Airline Health & Safety Trackerdata με τα δικά τους εργαλεία κράτησης.

Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες διατίθεται στο Travelport COVID-19 Resource Hub, μαζί με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, αεροπορικές εταιρείες, προγράμματα παρακολούθησης κάθε πολιτικής εταιρειών, απευθείας συνδέσμους προς υπηρεσίες υποστήριξης Travelport και οδηγούς για τον καλύτερο τρόπο χρήσης της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της κρίσης.