Η Triparound, η νεοφυής εταιρεία που οδηγεί το σχεδιασμό και την οργάνωση ταξιδίων στο μέλλον, εξασφάλισε επιπρόσθετη χρηματοδότηση 800 χιλιάδων δολαρίων από ομάδα Ελλήνων και διεθνών αγγέλων επενδυτών.

Η νέα ένεση κεφαλαίων, η οποία φέρνει τη συνολική χρηματοδότηση στα 2 εκατομμύρια δολάρια, αποτελεί ουσιαστικά προέκταση  του Seedγύρου  που  είχε  ξεκινήσει  η  εταιρεία  το  2019,  όταν  είχε  αρχικά εξασφαλίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Mεταξύ  των  επενδυτών  της  Triparound συγκαταλέγονται  διακεκριμένα  στελέχη  του οικοσυστήματοςτων νεοφυών επιχειρήσεων των ΗΠΑ όπως η εταίρος της  CapitalG, Laela Sturdy, ο εταίρος της Threshold Ventures, Ανδρέας Σταυρόπουλος και ο εταίρος της Tenaya Capital, Ben Boyer.

Παράλληλα, από το σχήμα των επενδυτών δε λείπουν αναγνωρισμένοι Έλληνες  επιχειρηματίες,  ενώ  διεθνή  στελέχη  όπως  ο  Kedar  Doshi  (Αντιπρόεδρος  της Salesforce για τα Analytics και το Einstein.ai) και ο Γιάννης Δόσιος (Αντιπρόεδρος για τα αναδυόμενα προϊόντα στο Twitter) παρέχουν τις συμβουλές τους για την ανάπτυξη του προϊόντος και του δικτύου της Triparound.

Στην ολοκλήρωση του αρχικού γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας συμμετείχαν τόσο νέοι όσο και υπάρχοντες επενδυτές.

Ενδεικτικά, ως νέοι επενδυτές της εταιρείας προστέθηκαν μεταξύ άλλων ο Peter Ziebelman, βετεράνος επενδυτής της Silicon Valley και καθηγητής στο Stanford Graduate School of Business, και ο Larry Kutscher, πρώην CEO της TravelClick, η οποία επί των ημερών του είχε πουληθεί στον ταξιδιωτικό κολοσσό Amadeus για το ποσό των 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Triparound απαρτίζεται από τον Peter Ziebelman και τον Steve Abernethy, ο οποίος το 2017 πούλησε τη startup εταιρεία του για 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια.OΧρήστος  Στεργίου,  Συνιδρυτής  και  Εκτελεστικός  Πρόεδρος  της Triparound,  δήλωσε:

 “Είμαστε  ευγνώμονες  για  την  ψήφο  εμπιστοσύνης  που  μας  έδωσαν  οι  επενδυτές  μας, αυξάνοντας την αρχική μας χρηματοδότηση εν μέσω της πανδημίας. Νιώθουμε πλέον ακόμα πιο δυνατοί να συνεισφέρουμε με τις τεχνολογικές μας λύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό των  ξενοδόχων  και  τωντουριστικών  πρακτόρων,  τόσο  κατά  τη  διάρκεια τηςνέαςκανονικότητας που βιώνουμε όσο και στην μετά-Covid εποχή.

Ο Αντώνης Χαλκιόπουλος, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Triparound, πρόσθεσε: “Η  προέκταση  του  γύρου  χρηματοδότησης  μας  επιτρέπει  να  συνεχίσουμε  δυναμικά  την ανάπτυξη και την προώθηση και των δύο προϊόντων της Triparound: αφενός να επεκτείνουμε την  ανοδική  πορεία  του TriparoundX σε  ξενοδοχεία  της  Ελλάδας  και  του  εξωτερικού, αφετέρου  να παρουσιάσουμε  στην  αγορά  το TriparoundPro, προσθέτοντας  τους  πρώτους τουριστικούς πράκτορες στο πελατολόγιό μας.

”Στους πελάτες  της  Triparound που ήδη χρησιμοποιούν το TriparoundX συγκαταλέγονται τα SaniResort,  ΙkosResorts, CostaNavarino,ElectraHotels and Resorts,Mitsis Hotels,Yes Hotels,Santikos Collection κα.

Πρόσφατα, η εταιρεία προέβη στη σύναψη συμφωνίας με τη διεθνή εταιρεία CaboVillasγια το TriparoundPro, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να προβεί  σε  περαιτέρω  συμφωνίες  για  το  συγκεκριμένο  προϊόν  που  απευθύνεται  σε ταξιδιωτικούς  πράκτορες,  εταιρείες  διαχείρισης  προορισμών  αλλά  και  εταιρείες διαχείρισης βιλών.

Η Triparound, η εταιρεία SaaSπου ιδρύθηκε το Μάρτιο 2019, φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο στην ταξιδιωτική βιομηχανία εκσυγχρονίζοντας το μοντέλο λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων,  απευθυνόμενη  στα  ξενοδοχεία  και  στους  τουριστικούς  πράκτορες  με μοντέλο  Β2Β.

Ειδικότερα  στις  συνθήκες  πανδημίας,  ο  ψηφιακός  μετασχηματισμός  που επιφέρουν τα προϊόντα της είναι ακόμα πιο επίκαιρος.

Οι συνιδρυτές της γνωρίστηκαν μέσω του προγράμματος EGGτης Eurobankκαι δύο χρόνια αργότερα ένωσαν τις δυνάμεις τους με  κοινό  στόχο το  σχηματισμό  μίας  σύγχρονης  νεοφυούς  εταιρείας  με  διεθνή  πρότυπα λειτουργίας.