Με μεγάλη πλειοψηφία, οι πιλότοι της British Airways (BA) τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας για μείωση των μισθών κατά 20% και των θέσεων εργασίας κατά 270, σύμφωνα με την αεροπορική Ένωση BALPA.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, έρχεται την στιγμή που η αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αντίκτυπο από τον κορωνοϊο που έχει οδηγήσει την εταιρεία να προτείνει απολύσεις 12.000 υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 1.200 ήταν πιλότοι.

Οι μισθοί αρχικά θα μειωθούν κατά 20%, στη συνέχεια κατά 8% για δύο χρόνια, μετά από το οποίο δεν θα υπάρξουν πλέον περικοπές μισθών, ανακοίνωσε η BALPA.

Επίσης, η συμφωνία προλαβαίνει, αναφέρει η Ένωση, ένα μη δημοφιλές Σχέδιο «απολύσεων και ανάκαμψης», όπου το προσωπικό θα είχε αναγκαστεί να υπογράψει νέες συμβάσεις με διαφορετικούς όρους και το οποίο θα οδηγούσε σε απεργίες.

“Τα μέλη μας έχουν λάβει μια ρεαλιστική απόφαση υπό τις περιστάσεις, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να πείσουμε την ΒΑ να αποφύγει όλες τις υποχρεωτικές απολύσεις είναι πολύ απογοητευτικό”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της BALPA Brian Strutton.

Η British Airways απασχολεί 4.300 πιλότους. Η συμφωνία υποστηρίχθηκε από το 85% των πιλότων, ανακοίνωσε η BALPA και η προσέλευση ανήλθε στο 87%.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ΒΑ επέκρινε τη βρετανική Κυβέρνηση για την επιβολή κανόνων καραντίνας σε όλους τους ταξιδιώτες που επέστρεφαν από την Ισπανία, ισχυριζόμενη ότι αυτό θα έχει “αντίκτυπο στην ήδη προβληματική αεροπορική βιομηχανία”.