Υποχρεωτική γίνεται η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Αναλυτικά, από τις 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα.
Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα και το μέτρο αφορά και τους Έλληνες πολίτες καθώς και τους έχοντες άδεια παραμονής στη χώρα.
Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα και από τον μοριακό έλεγχο εξαιρούνται μόνο παιδιά ηλικίας έως 10 έτων.
Υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από Αλβανία
Παράλληλα, από τις 16 Αυγούστου θα επιβάλλεται υποχρεωτική, 7ημερη απομόνωση κατ’ οίκον για τους ταξιδιώτες από την Αλβανία.
Ταυτόχρονα, θα μπει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς και θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα.
Από τις 17 του μηνός, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία, όπου παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.
Από αύριο το ίδιο θα ισχύει και για τους επισκέπτες από τη Μάλτα. Πόσοι ταξιδιώτες έχουν βρεθεί θετικοί Από 1η Ιουλίου μέχρι και 9 Αυγούστου εισήλθαν 2.162.251 άτομα και διεξήχθησαν 266.116 τεστ για Covid-19.
Στην ίδια περίοδο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 508, εκ των οποίων 164 παραμένουν ενεργά και 243 επέστρεψαν στις χώρες προέλευσης. Εκατόν ένα μη ενεργά παραμένουν στην Ελλάδα. Από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 9 Αυγούστου η Ελλάδα κατέγραψε συνολικά 5.623 κρούσματα.
Εξ αυτών τα 1.424 παραμένουν ενεργά, 1.146 πήραν εξιτήριο από νοσοκομεία και 2.839 ανέρρωσαν στα σπίτια τους. Στην ίδια περίοδο έχασαν τη ζωή τους 214 ασθενείς με Covid-19 Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 961 ενεργά κρούσματα με τον αριθμό να έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον αντίστοιχο της προηγούμενης εβδομάδας.