Την πρώτη της κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, μετά την άρση των περιορισμών, πραγματοποιεί από την Κυριακή η MSC Cruises.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Grandiosa έπλευσε από τη Γένοβα με προορισμούς  τη Νάπολη, το Παλέρμο, τη Σικελία και τη Βαλέτα στη Μάλτα, έχοντας το πράσινο φως από την ιταλική κυβέρνηση για κρουαζιέρες από ιταλικά λιμάνια και με χωρητικότητα 70%.

Όλα τα μέλη του πληρώματος και οι επιβάτες στο MSC Grandiosa υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση και σε τεστ COVID-19, όπως προβλέπεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα της κρουαζιέρας.

Οι επιβάτες σε αυτήν την κρουαζιέρα των 7 διανυκτερεύσεων στη Δυτική Μεσόγειο υποχρεούνται να φορούν μάσκες προσώπου όπου η κοινωνική απόσταση είναι αδύνατη, ενώ τους δόθηκε ένα βραχιολάκι, που επιτρέπει τις ανέπαφες συναλλαγές εντός του πλοίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MSC Cruises, Gianni Onorato, εξέφρασε τη χαρά του για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, υπογραμμίζοντας ότι κύριος στόχος τους τελευταίους μήνες ήταν ήταν η εφαρμογή των σωστών υγειονομικών μέτρων, που θα διασφαλίζουν την υγεία των επισκεπτών, του πληρώματος και των κοινοτήτων που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπολοια. Παράλληλα, είπε, έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες ώστε οι επιβάτες να απολαύσουν και να βιώσουν τις εμπειρίες που γνωρίζουν και να έχουν την ψυχαγωγία, που αγαπούν.

Οι επιβάτες κατά την έξοδό τους στα λιμάνια της κρουαζιέρας έχουν μαζί τους συνοδό της εταιρείας, που επιβλέπει την τήρηση των μέτρων, όπως να φορούν μάσκα προσώπου και να διατηρούν την κοινωνική απόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Αυγούστου η εταιρεία, με το κρουαζιερόπλοιο MSC Magnifica, ξεκινά με κρουαζιέρες στην Κέρκυρα, Κατάκολο και Πειραιά από τα ιταλικά λιμάνια της Τεργέστης και του Μπάρι. Στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλοι προορισμοί.