Απλή, γρήγορη, ασφαλής: αυτή είναι η νέα υπηρεσία ανέπαφων πληρωμών “Pagaevia” που αναπτύχθηκε από τη Ferrotramviaria, τη SIA – μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και των υποδομών, που ελέγχεται από την CDP Equity – και την Tecknè, για τους επιβάτες που από σήμερα θα χρησιμοποιούν τη σιδηροδρομική υπηρεσία που συνδέει το Διεθνές Αεροδρόμιο KarolWojtyla και το κέντρο της πόλης Μπάρι.

Η καινοτόμος υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν τα εισιτήριά τους εντελώς ψηφιακά και να έχουν πρόσβαση στα τρένα ακουμπώντας απλά την κάρτα πληρωμής τους (Mastercard ή VISA) σε ένα από τα τερματικά αποδοχής πληρωμών των περιστροφικών πυλών ή των τοτέμ στους σταθμούς, όπως και, σε περίπτωση ελέγχου των εισιτηρίων, στις συσκευές ανάγνωσης που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό. Είναι δυνατή η χρήση οποιουδήποτε τύπου ανέπαφης κάρτας, ακόμη και εικονικών καρτών (virtual cards) που έχουν προστεθεί σε έξυπνα τηλέφωνα ή wearables.

Το νέο σύστημα βασίζεται στην τεχνολογική υποδομή που ανέπτυξαν η SIA και η Tecknè, η οποία, σε πλήρη συμμόρφωση με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και εμπιστευτικότητας, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία πληρωμής σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την εύρεση ενός σημείου πώλησης για να αγοράσουν εισιτήρια, καθώς μπορούν να επιλέγουν τον τύπο του εισιτηρίου ή να το επικυρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα τρένα.

“Η Ferrotramviaria, με έμφαση στην καινοτομία της τεχνολογίας και των ολοκληρωμένων τιμολογιακών συστημάτων , συνεχίζει τη συνεργασία της με τη SIA και την Tecknè σε μια νέα πρόκληση που στοχεύει στη βελτίωση της σχέσης με τους πελάτες της, απλοποιώντας τις μεταφορές με την εισαγωγή νέων τρόπων πληρωμής. Αυτός είναι ο λόγος που εμπιστεύτηκε τη SIA με τη διαχείριση γρήγορων, ασφαλών συναλλαγών για την πληρωμή εισιτηρίων κατά τη χρήση των μέσων μεταφοράς, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αποφύγουν τις ουρές, να αγοράσουν εισιτήρια εκ των προτέρων και να πληρώσουν απευθείας κατά την πρόσβασή τους στην πλατφόρμα του τρένου,” δήλωσε ο Massimo Nitti, General Manager της Ferrotramviaria.

“Χάρη στην τεχνολογία της SIA, η Ferrotramviaria είναι η πρώτη εταιρεία μεταφορών στην περιοχή της Απουλίας και μία από τις πρώτες σε εθνικό επίπεδο που υιοθέτησε ένα προηγμένο σύστημα πληρωμών για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Έτσι, το Μπάρι εντάσσεται στις πόλεις που, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μας, με την ψηφιοποίηση των εισιτηρίων ακολουθούν ένα μονοπάτι έξυπνης κινητικότητας. Η ελπίδα είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα είναι σε θέση να ενσωματώσει τις μεταφορές σε ολόκληρη την περιφέρεια και να επιτρέψει στις ηλεκτρονικές πληρωμές να γίνονται όλο και περισσότερο παρούσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών,” σχολίασε ο Eugenio Tornaghi, Marketing & Sales Director της SIA.

«Με την έναρξη της πρωτοβουλίας Ferrotramviaria, έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κινητικότητα που είναι απλή, ασφαλής, χωρίς προβλήματα με την κράτηση και την αγορά εισιτηρίων , με ένα καθολικό σύστημα πληρωμών που επιτρέπει την πλήρη διαλειτουργικότητα μεταξύ των παρόχων δημόσιων μεταφορών», δήλωσε ο Pierluigi Ceseri, Sole Director της Tecknè.