16.370 θέσεις εργασίας σχεδιάζει να περικόψει η United Airlines, μόλις λήξει την 1η Οκτωβρίου η ομοσπονδιακή στήριξη που λαμβάνει, καθώς η αεροπορική εταιρεία παλεύει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν βγει εθελοντικά στη σύνταξη ή έχουν παρατείνει τις άδειές τους, τους τελευταίους μήνες.

Η αεροπορική εταιρεία εξάλλου έχει προειδοποιήσει ήδη από τον προηγούμενο μήνα ότι ενδεχομένως να αναγκαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις έως και 36.000 εργαζομένων καθώς επί μήνες τα αεροσκάφη της παραμένουν καθηλωμένα.

Το κύριο βάρος των περικοπών θα αφορά πληρώματα καμπίνας, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει σχετικές ειδοποιήσεις σε 6.920 αεροσυνοδούς, καθώς και σε 2.850 πιλότους, 2.260 εργαζομένους αεροδρομίων και 2.060 άτομα του τομέα συντήρησης. Όπως αναφέρει, πάντως, η Wall Street Journal, οι συνομιλίες της αεροπορικής εταιρείας με την Ένωση εργαζομένων συνεχίζονται.

Οι μετοχές της United Airlines σημειώνει την Τετάρτη μικρή άνοδο 0,64%, ωστόσο από την αρχή του έτους ο τίτλος του αερομεταφορέα έχει καταγράψει “βουτιά” της τάξης του 60%.