Κυβερνήτες δύο πτήσεων ανέφεραν ότι κάποιος πετούσε με jetpack, κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Ειδικότερα, το FBI διεξάγει έρευνα, καθώς πιλότοι της πτήσης της American Airlines ανέφεραν στον πύργο ελέγχου την Κυριακή, ότι άνδρας ήταν στο υψόμετρο που πετούσαν κατά την τελική προσέγγιση του αεροδρομίου του Λος Άντζελες, για την προσγείωση.

«Πύργος ελέγχους, American 1997. Μόλις περάσαμε έναν τύπο με jetcpack», ανέφερε ο ένας από τους δύο πιλότους, χωρίς να ακούγεται ιδιαίτερα έκπληκτος, σύμφωνα με τους Times. Στη συνέχεια, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ενημέρωσε άλλο αεροσκάφος να προσέχει.

Λίγο αργότερα, το πλήρωμα πτήσης της JetBlue ενημέρωσε: «Μόλις είδαμε τον τύπο να περνά δίπλα μας με το jetpack».

Πιλότος άλλου αεροσκάφους παρενέβη για να σχολιάσει «Μόνο στο Λος Άντζελες».

Μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης jetpack έχει έδρα στο Λος Άντζελες, αλλά ο ιδιοκτήτης της JetPack Aviation, Ντέιβιντ Μέιμαν αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. Παράλληλα σημείωσε ότι όσοι παρακολουθούν τα μαθήματα που παραδίδει η εταιρεία, είναι συνδεδεμένοι με καλώδιο και δεν μπορούν να απομακρυνθούν.

«Είναι πολύ μικρή η πιθανότητα ένα jetpack να απογειώθηκε από την περιοχή του Λος Άντζελες, να έφτασε στα 3.000 πόδια, να έκανε μανούβρες για αρκετή ώρα ώστε να γίνει αντιληπτό από δύο αεροσκάφη και μετά να επιστρέψει στο έδαφος», δήλωσε ο Μέιμαν στο CBS News.