Πτήση της καναδικής WestJet ακυρώθηκε επειδή ένα παιδί που επιβιβάστηκε με τους γονείς του στο αεροσκάφος δεν φορούσε μάσκα.

Ο Σάφγουαν Τσάουντρι, είπε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης πως η WestJet ήθελε η 19 μηνών κόρη του να φορέσει μάσκα, ενώ εκείνος υποστήριζε πως το παιδί δεν θα σταματούσε να κλαίει σε αυτή την περίπτωση.

Η αεροπορική εταιρεία βέβαια αναφέρει ότι το ζήτημα δεν αφορούσε το βρέφος, που έτσι κι αλλιώς είναι σε μια ηλικία που δεν απαιτείται η χρήση μάσκας, αλλά την άλλη του κόρη που είναι τριών ετών.

Η πτήση 652 που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη με προορισμό το Τορόντο δεν έγινε και ζητήθηκε από όλους τους επιβάτες να αποβιβαστούν.

Ο άνδρας δήλωσε στο BBC πως η μεγαλύτερη κόρη του, έτρωγε ένα σνακ πριν την απογείωση όταν οι αεροσυνοδοί τους πλησίασαν και τους ζήτησαν και τα δύο παιδιά να φορέσουν μάσκα. Όπως ο ίδιος εξηγεί, εκείνος και η σύζυγός του φορούσαν από μία κανονικά.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκείνος ρώτησε αν θα μπορούσε πρώτα το παιδί να τελειώσει το σνακ του, αλλά εκείνες απάντησαν πως θα έκλειναν την πόρτα του αεροπλάνου αν το κοριτσάκι δεν φορούσε μάσκα.

Τελικά, ο Τσάουντρι επισημαίνει πως το τριών ετών κοριτσάκι έβαλε μάσκα, ωστόσο το μωρό ήταν αδύνατο να προσαρμοστεί, ενώ έκανε σχεδόν σαν υστερικό. Ήταν μάλιστα τόσο αναστατωμένο που έκανε εμετό, συμπληρώνει στη συνέχεια.

Σχολιάζει παράλληλα πως η WestJet ήταν μαζί του επιθετική και όταν ενημέρωσε τις αεροσυνοδούς πως το μωρό δεν μπορούσε να βάλει μάσκα, εκείνες του απάντησαν πως θα έπρεπε να αποχωρήσει ολόκληρη η οικογένεια, ενώ αν δεν έφευγαν, θα συλλαμβάνονταν.

Τελικά αποχώρησαν από το αεροδρόμιο. Αργότερα έμαθε ότι σύμφωνα με την καναδική πολιτική μεταφορών, μόνο τα παιδιά άνω των δύο ετών είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκα, και κατά συνέπεια, το 19 μηνών παιδί δεν υποχρεούνταν να φορέσει.