Η Σαουδική Αραβία θα άρει εν μέρει την αναστολή που έχει επιβάλει στις διεθνείς πτήσεις από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Αυτό, για να επιτρέψει σε «εξαιρούμενες κατηγορίες» πολιτών και κατοίκων να ταξιδέψουν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία θα άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς δια θαλάσσης, αέρος και ξηράς για τους πολίτες την 1η Ιανουαρίου 2021 σύμφωνα με το SPA. Τον Μάρτιο, ανέστειλε τις διεθνείς πτήσεις για να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Οι εξαιρούμενες κατηγορίες περιλαμβάνουν εργαζόμενους του δημόσιου και στρατιωτικού τομέα, διπλωμάτες και τις οικογένειές τους, αυτούς που εργάζονται για τον δημόσιο ή τον μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό τομέα στο εξωτερικό, επιχειρηματίες, ασθενείς που χρειάζονται θεραπεία στο εξωτερικό, αυτούς που σπουδάζουν στο εξωτερικό και αθλητικές ομάδες.
Οι πολίτες των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και οι μη Σαουδάραβες κάτοικοι με έγκυρη άδεια διαμονής ή επισκέπτες με βίζα θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο βασίλειο από τις 15 Σεπτεμβρίου υπό τον όρο ότι θα φέρουν αποδεικτικά στοιχεία πως είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.