Ταξιδιώτες εμφανίζονται στο Αεροδρόμιο της Ταϊβάν για να ταξιδέψουν για… το πουθενά.

H αεροπορική εταιρεία Eva Air ξεκίνησε πτήσεις τον περασμένο μήνα με ένα από τα αεροσκάφη Hello Kitty. Με αναχώρηση και προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan της Ταϊπέι, η πτήση διάρκειας 2 ωρών και 45 λεπτών προσφέρει ταξίδι σε υψόμετρο 20.000 έως 25.000 πόδια για να δώσει στους επιβάτες μια πιο κοντινή θέα της Ταϊβάν και των Νήσων Ryukyu της Ιαπωνίας.

Τώρα και η Singapore Airlines σχεδιάζει κάτι αντίστοιχο– αυτό που τα μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «πτήση για το πουθενά». Οι πτήσεις που απογειώνονται και προσγειώνονται από το ίδιο μέρος – σε αυτήν την περίπτωση, το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης – ενδέχεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Η Singapore Airlines δεν επιβεβαίωσε τις πτήσεις και εκπρόσωπός της είπε στο CNBC ότι «κανένα από αυτά τα σχέδια δεν έχει επιβεβαιωθεί».  Ο Stefan Wood, διευθύνων σύμβουλος της Singapore Air Charter, μιας ιδιωτικής υπηρεσίας τζετ, δήλωσε στο CNBC Global Traveller ότι έδωσε την ιδέα πριν από μήνες ένα concept που εξελίχθηκε με την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ποτά, μεταφορές με λιμουζίνα και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Στα τέλη Αυγούστου, ο ιαπωνικός αερομεταφορέας All Nippon Airways ξεκίνησε εικονικές πτήσες διάρκειας 90 λεπτών σε ένα αεροσκάφος «Flying Honu» Airbus A380.