Οι κλάδοι του τουρισμού και των μεταφορών, ειδικά στον τόπο μας, έχουν αποδείξει ότι αναγεννιούνται από τις στάχτες τους.

Γράφει ο Γιώργος Γαλίτης, Διευθυντής του εκπαιδευτικού κέντρου της Mega Airlines Studies

Αδιαμφισβήτητα, η πανδημία που προκλήθηκε από την διασπορά του Covid 19 εξακολουθεί να επηρεάζει, τόσο την παγκόσμια οικονομία, όσο και την οικονομία της χώρας μας. Όμως, οι κλάδοι του τουρισμού και των μεταφορών, ειδικά στον τόπο μας, έχουν αποδείξει ότι αναγεννιούνται από τις στάχτες τους. Ακόμη και μέσα σε αυτό το θολό τοπίο, η επιθυμία των νέων να εξακολουθούν να σπουδάζουν για να εισέλθουν στον χώρο των αερομεταφορών, κάτι σημαίνει. Για εμάς, αυτό είναι ένα μήνυμα πως η αίγλη και το κύρος των συγκεκριμένων επαγγελμάτων δεν έχει χαθεί. Η μοναδική και βαριά βιομηχανία της χώρας μας, ο τουρισμός, άρχισε να στέκεται ξανά στα πόδια του και δεν μπορεί παρά να βρεθεί και πάλι ο τρόπος να περπατήσει. Καθημερινά, νέοι άνθρωποι, απόφοιτοι και ενδιαφερόμενοι σπουδαστές, μας μεταφέρουν την αισιοδοξία τους και την πεποίθηση πως το άσχημο κλίμα που έχει επικρατήσει είναι συγκυριακό και θα επανέλθει η πρότερη ανοδική πορεία.

Και είναι λογικό. Οι νέοι δεν μπορούν να σταματήσουν να επενδύουν στο μέλλον τους. Να θέλουν να εμβαθύνουν στη γνώση έμπρακτα, ώστε να εισέλθουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, προσδοκώντας σε μια προσωπική σωστή επαγγελματική πορεία. Η εκπαίδευση είναι αυτή που θα τους στρέψει στο να εξασκήσουν τα ταλέντα τους, να δουλέψουν τις δεξιότητές τους, προάγοντας τις προσωπικές τους αξίες, αλλά και βελτιώνοντας τη διάθεση τους.

Στα πρώτα τους αυτά βήματα αρωγοί στεκόμαστε εμείς, οι άνθρωποι της Mega Airlines Studies, κουβαλώντας την εμπειρία 21 χρόνων στον χώρο της εκπαίδευσης. Είμαστε Εξουσιοδοτημένο Επαγγελματικό Κέντρο της ΙΑΤΑ – Authorized Training Center. Διαθέτουμε την άδεια να διδάσκουμε τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ΙΑΤΑ στους τομείς της Αεροπορίας, του Τουρισμού και των Εμπορευμάτων. Εξίσου, είμαστε Εξουσιοδοτημένο Εκπαιδευτικό Σχολείο της ΙΑΤΑ – Authorized Training School και ως τέτοιο παρέχουμε προγράμματα κατάρτισης στον τομέα των επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Επίσης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προσφέρουμε Επάρκεια Επαγγέλματος Πληρωμάτων Καμπίνας – Attestation of Safety Training, εγκεκριμένη και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό – EASA στον τομέα των Μεταφορών και Πληρωμάτων Καμπίνας.
Τέλος, στο εκπαιδευτικό μας κέντρο λειτουργεί Γραφείο Διασύνδεσης. Βρισκόμαστε στο πλευρό των σπουδαστών μας κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, τους συμβουλεύουμε και τους καθοδηγούμε με στόχο τη βέλτιστη προετοιμασία τους για τις εξετάσεις των πιστοποιήσεων της ΙΑΤΑ και της ΕΑSA, αλλά και τους κατευθύνουμε στην χάραξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Θέλουμε να επισημάνουμε πως η περίοδος αυτή της κρίσης, εξαιτίας του Covid 19, είναι μια περίοδος που θα αναδείξει νέες ευκαιρίες, νέες μορφές εργασίας και νέες προοπτικές και ως εκ τούτου, η επένδυση στην γνώση και στην εξειδίκευση είναι η μοναδική επένδυση που είναι πάντα επικερδής.