Η πρώτη περιοχή όπου ανιχνεύθηκε ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019, η πόλη της Ουχάν υποδέχτηκε την πρώτη διεθνή πτήση από τον Ιανουάριο όταν το αεροδρόμιο είχε κλείσει λόγω της πανδημίας.

Αεροπλάνο της νοτιοκορεατικής εταιρίας χαμηλού κόστους T’way προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Τιανχέ της Ουχάν με 60 επιβάτες, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Εικόνες που μετέδωσε το CCTV έδειχναν ταξιδιώτες να φορούν μάσκες καθώς και αστυνομικούς με πλήρη στολή προστασίας και προσωπίδες να ελέγχουν τα διαβατήρια.

Οι επιβάτες που θα φθάνουν στην Ουχάν από το εξωτερικό θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα τεστ αρνητικό στον κορονοιό που έγινε μέχρι 72 ώρες πριν, δήλωσε στο CCTV ο Λι Γιτζχουό, διευθυντής του δημοτικού Γραφείου πολίτικης αεροπορίας.

Η Κίνα συνεχίζει να απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σχεδόν σε όλους τους ξένους. Όσοι φθάνουν στη χώρα πρέπει να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Το αεροδρόμιο της Ουχάν είχε ανοίξει ξανά στις αρχές Απριλίου και δεχόταν έως και σήμερα μόνο εσωτερικές πτήσεις. Ο αριθμός των επιβατών και των πτήσεων ξαναβρήκε τα επίπεδα που είχε πριν από την επιδημία, ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Η Κίνα μείωσε δραστικά στα τέλη Μαρτίου τις αεροπορικές της συνδέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να περιορίσει την άφιξη ασθενών που μπορεί να αναζωπύρωναν την επιδημία στο έδαφός της.

Η χώρα έκτοτε αναχαίτισε σε μεγάλο βαθμό την Covid-19 χάρη στα μέτρα περιορισμού, καραντίνας, στα διαγνωστικά τεστ, την ιχνηλάτιση επαφών των κρουσμάτων και τη χρήσης μάσκας. Σήμερα τα ημερήσια νέα κρούσματά της δεν ξεπερνούν τα πέντε.