Παρά την έντονα μειωμένη φετινή τουριστική κίνηση, δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες που προτίμησαν να μετακινηθούν με αεροπλάνο για να φτάσουν στον καλοκαιρινό τους προορισμό.

Η Κρήτη και η Ρόδος είχαν την τιμητική τους, αλλά και κάποιοι μικρότεροι προορισμοί, μεταξύ των οποίων η Πάρος, εξέπληξαν θετικά, τηρουμένων των αναλογιών που δημιουργεί η σημαντικά μειωμένη αεροπορική κίνηση της χρονιάς. Οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους προτίμησαν να μείνουν εντός των συνόρων και λίγοι ήταν αυτοί που ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Ωστόσο, στις προτιμήσεις των προορισμών αυτών η πεντάδα ήταν η εξής: Κύπρος, Γερμανία ,Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία.

Εκτός από τους τρεις ελληνικούς προορισμούς που αναφέραμε, αξιόλογη τουριστική κίνηση είχε και το νησί της Λέσβου, ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση σε κλασικά παραθεριστικά θέρετρα, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα.

Παρατηρείται, πάντως, μεγάλη συμμετοχή στο αεροπορικό ταξίδι από οικογένειες, με τις ηλικιακές ομάδες των Millennials (24-38) και της Generation X (39-53) να έχουν τη μερίδα του λέοντος των κρατήσεων. Αντιθέτως, πιο επιφυλακτικοί ήταν οι επιβάτες των ηλικιακών ομάδων των Baby Boomers (54-72) και της Silent Generation (73+) σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης, οι Ελληνες αναζήτησαν μεγαλύτερη ευελιξία στις κρατήσεις τους σε σχέση με το παρελθόν (ευέλικτοι ναύλοι), ενώ απέφυγαν τις ομαδικές κρατήσεις και επέλεξαν ως επί το πλείστον ατομικές κρατήσεις.
Οσοι ήταν εξοικειωμένοι με το αεροπορικό ταξίδι για τις καλοκαιρινές διακοπές τους φάνηκε να πήραν πιο εύκολα και νωρίτερα την απόφαση να ταξιδέψουν με αεροπλάνο και φέτος, ωστόσο υπήρξε και μεγάλος όγκος επιβατικού κοινού που επέλεξε το αεροπλάνο για τις θερινές διακοπές του για πρώτη φορά φέτος.