Σε δημοσκόπηση για τα αεροδρόμια που προσφέρουν τα ωραιότερα τοπία προσγείωσης προχώρησε η βρετανική εταιρεία ναυλώσεων ιδιωτικών αεροσκαφών PrivateFly και σε αυτή συμμετείχαν 6.000 συχνοί επιβάτες «frequent fliers».

Η ψηφοφορία έγινε κατά τους μήνες Φέβρουάριο και Μάρτιο του 2020, λίγο πριν επιβληθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.

Στην λίστα με τα δέκα καλύτερα τοπία υπάρχουν έξι νέες συμμετοχές σε σχέση με την ανάλογη της περσινής χρονιάς.

Νικητής, για τρίτη συνεχή χρονιά, είναι το αεροδρόμιο Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας. Κατά την προσέγγιση του περιφερειακού αεροδρομίου στο Κάρικφιν, στην βορειοδυτική ακτή του νησιού, υπάρχει η εκπληκτική θέα με τις βραχώδεις ακτές, τις παρθένες παραλίες και τις απότομες πλαγιές του όρους Έριγκαλ.

Το αεροδρόμιο της Τανζανίας, Μσέμπε Στριπ που εξυπηρετεί το Εθνικό Πάρκο της Ρουάνα, στην Ανατολική Αφρική κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, που βρίσκεται στην τρίτη θέση κάνει επίσης το ντεμπούτο του. Το αεροδρόμιο στο νησί της Σκιάθου, είναι δημοφιλές χάρη στον μικρό αεροδιάδρομο και την κοντινή απόσταση με τον δημόσιο δρόμο.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Μέλμπουρν, στην πόλη του Ορλάντο στην Φλόριντα ήταν το μοναδικό αεροδρόμιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που μπήκε στην δεκάδα, διατηρώντας στην κατάταξη την τέταρτη θέση που κατείχε και το 2019.

Το αεροδρόμιο Μπάρα στην Σκωτία, με την εκπληκτική θέα των ακτών κατρακύλησε τρεις θέσεις σε σχέση με το 2019 και βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση βρέθηκε το αεροδρόμιο της Μπόρα Μπόρα.

Στις θέσεις επτά και οκτώ βρίσκονται τα αεροδρόμια Πρίνσες Τζουλιάνα, στον Άγιο Μαρτίνο και Πράσλιν Άιλαντ στις Σεϋχέλες.

Τις δύο τελευταίες κατέλαβαν το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και το Νάντι των νησιών Φίτζι.

Η λίστα της PrivateFly

  1. Αεροδρόμιο Ντόνεγκαλ, Ιρλανδία
  2. Μσέμπε ΄Ερστριπ, Τανζανία
  3. Αεροδρόμιο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Σκιάθος, Ελλάδα
  4. Διεθνές Αεροδρόμιο Μέλμπουρν, Ορλάντο, Φλόριντα
  5. Αεροδρόμιο Μπάρα, Σκωτία
  6. Αεροδρόμιο Μπόρα Μπόρα (Μότου Μιούτ), Γαλλική Πολυνησία
  7. Διεθνές αεροδρόμιο Πρίνσες Τζουλιάνα, Άγιος Μαρτίνος
  8. Αεροδρόμιο Πράσλιν Άιλαντ , Σεϋχέλες
  9. Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  10. Διεθνές αεροδρόμιο Νάντι, νησιά Φίτζι.