Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (ΟΔΑ) των ΗΠΑ, το πιο πρόσφατο περιστατικό επικίνδυνου ελιγμού θεωρείται λήξαν.

Για να θυμηθούμε όλοι τι είχε συμβεί, ο Χάρισον Φορντ πιλοτάριζε το αεροπλάνο του, όταν από λάθος του ηθοποιού πλησίασε αρκετά κοντά σε άλλο «ταξί-αεροπλάνο» τον περασμένο Απρίλιο.

«Η ΟΔΑ έκλεισε την υπόθεση που αφορά στον πιλότο που προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο του Δημοτικού Αεροδρομίου Χόουθορν χωρίς άδεια στις 24 Απριλίου 2020» αναφέρεται στην απόφαση που απαλλάσσει τον Χάρισον Φορντ από τυχόν ευθύνες για επικίνδυνο πιλοτάρισμα.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο αστέρα του Star Wars πέρασε από επαναληπτικό μάθημα, προκειμένου να δείξει την ικανότητά του να πετά και όταν το ολοκλήρωσε επιτυχώς, το θέμα μπήκε στο αρχείο.

Εκπρόσωπος του Χάρισον Φορντ, μιλώντας στο People σημείωσε πως ο ηθοποιός αναγνώρισε το λάθος του, καθώς παράκουσε την εντολή από τον ασύρματο. «Αναγνώρισε αμέσως το λάθος του και το ζήτησε συγγνώμη από τον Πύργο Ελέγχου για το περιστατικό» είπε. «Κανείς δεν τραυματίστηκε και ποτέ δεν υπήρξε κίνδυνος για σύγκρουση» υποστήριξε επίσης ο εκπρόσωπος του Χάρισον Φορντ.

Όταν ο Χάρισον Φορντ έριχνε το αεροπλάνο του στον κόλπο της Σάντα Μόνικα
Πριν από τρία χρόνια, ο Χάρισον Φορντ πραγματοποίησε και πάλι τότε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνέψει άλλο αεροσκάφος με 110 επιβαίνοντες.

Το 2017, ο Χάρισον Φορντ έπεσε με το αεροπλάνο του στον κόλπο της Σάντα Μόνικα, αφότου το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη. Ο ηθοποιός που πετούσε με το vintage κίτρινο μαχητικό αεροσκάφος έσπασε το χέρι του και υπέφερε από τραύματα στο κεφάλι.

«Δεν είχε άλλη επιλογή από το να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση εκείνη τη στιγμή, κάτι που το έκανε με ασφάλεια» είπε.