Την πρώτη του πτήση έκανε αεροπλάνο υδρογόνου!

Ντεμπούτο έκανε το εξαθέσιο Piper M-class της ZeroAvia.

Το αεροπλάνο κυψελών καυσίμου υδρογόνου είναι ικανό να μεταφέρει επιβάτες πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιώντας κανονικά προσγείωση, απογείωση και πτητική πορεία.

Η πτήση ZeroAvia πραγματοποιήθηκε στο χώρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στο Αεροδρόμιο Cranfield, στην Αγγλία – 50 μίλια βόρεια του Λονδίνου. Το αεροδρόμιο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Cranfield.

«Ενώ ορισμένα πειραματικά αεροσκάφη έχουν πετάξει χρησιμοποιώντας κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ως πηγή ισχύος, το μέγεθος αυτού του εμπορικά διαθέσιμου αεροσκάφους δείχνει ότι οι επιβάτες που πληρώνουν θα μπορούσαν να επιβιβαστούν σε μια πραγματικά πτήση μηδενικών εκπομπών», δήλωσε ο Val Miftakhov, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroAvia.

Η ZeroAvia διευθύνει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται HyFlyer και συνεργάζεται με το Intelligent Energy και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Θαλάσσιας Ενέργειας (EMEC).

Το επόμενο βήμα του HyFlyer και της ZeroAvia θα είναι πραγματοποίηση πτήσης μεταξύ 250 και 300 ναυτικών μιλίων από τα νησιά Orkney, στα βόρεια παράλια της ηπειρωτικής Σκωτίας.

Η ZeroAvia ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ταξίδι, είναι το «πρώτο στον κόσμο» στο είδος του.