Αεροσυνοδός που δούλευε στην Ryanair και την Wizz Air, φυλακίστηκε για περισσότερα από δύο χρόνια για εμπορία ναρκωτικών, αφού στράφηκε στο έγκλημα μετά την απώλεια της δουλειάς της εν μέσω περικοπών του κορωνοϊού.

Η Αλεξάνδρα Ντόμπρε, 27 ετών εργάστηκε στο αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου, αλλά απολύθηκε κατά το lockdown της περασμένης άνοιξης.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μια σχέση με έναν άνδρα που γνώρισε μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών και μετακόμισε στο Staffordshire, προτού συμφωνήσει να παραδώσει κοκαΐνη αφού είχε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και έλλειψη μετρητών.

Ωστόσο, η αστυνομία του Staffordshire σταμάτησε το γκρι της Fiat Punto στο Stoke-on-Trent τη νύχτα της 7ης Αυγούστου και μετά από έλεγχο βρήκε έξι συσκευασίες κοκαΐνης μέσα στο πορτοφόλι της.

Η αστυνομία έψαξε και σε ένα διαμέρισμα στο Χάνλεϊ και βρήκε 81 μικρές σακούλες με λευκή σκόνη, κρυμμένες σε κομοδίνο, οι οποίες αποδείχτηκε ότι περιείχαν κοκαΐνη.

Βρέθηκαν δε άλλα έξι σφραγισμένα σακουλάκια κατηγορίας Α. Συνολικά, τα 19,4 γραμμάρια είχαν εκτιμώμενη τιμή μεταξύ 1.740 και 2.610 λίρες στερλίνες.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης 480 λίρες στερλίνες σε μετρητά, μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο.

Η Ντόμπρε ομολόγησε την ενοχή της για κατοχή ναρκωτικών κατηγορίας Α με σκοπό την προμήθεια. Θέλοντας να δικαιολογηθεί για την πράξη της, δήλωσε πως μετακόμισε στη Βρετανία από τη Ρουμανία πριν από τρία χρόνια, προσθέτοντας: «Ήμουν αεροσυνοδός για αρκετά χρόνια, με διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες. Ήμουν αμειβόμενη, αλλά έχασα τη δουλειά μου την άνοιξη φέτος και έχασα και τον σπίτι μου ως αποτέλεσμα της απόλυσης»…