Είδαν κι έπαθαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αερολιμένα να καλμάρουν και να ακινητοποιήσουν μια νεαρή γυναίκα από την Γερμανία που είχαν συλλάβει μαζί με τον σύζυγό της στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων τους το βράδυ του Σαββάτου, ο νεαρός μετανάστης που σκόπευε να ταξιδέψει στο Παρίσι είχε διαβατήριο και εισιτήριο με τα στοιχεία του συζύγου της γυναίκας, οι οποίοι τον συνόδευαν έχοντας μαζί τους το ηλικίας 3 χρόνων παιδί τους.

Όμως, η γερμανικής υπηκοότητας γυναίκα έγινε πυρ και μανία μόλις την προσήγαν στο τμήμα και άρχισε να πετάει ό,τι βρήκε μπροστά της στους αστυνομικούς και να τους χτυπάει με χέρια και με πόδια, ενώ ταυτόχρονα τους έφτυνε στο πρόσωπο, απαιτώντας να την αφήσουν ελεύθερη λόγω του παιδιού της!

Στην προανάκριση ισχυρίστηκαν η ίδια και ο σύζυγός της, είχαν έρθει με το παιδί τους στην Κρήτη για διακοπές δεν είχαν σχέση με την απόπειρα του Ιρακινού να διαφύγει στο εξωτερικό.

Τελικά, δεν απέφυγαν την παραπομπή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου με την κατηγορία της διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμου αλλοδαπού από τη χώρα, ενώ η γυναίκα κατηγορείται ακόμη για απείθεια, αντίσταση και βία κατά υπαλλήλων.