Στις δοκιμές από πιλότους του Στρατού των ΗΠΑ, το V-280 Valor της Bell διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και μοιάζει να ταιριάζει «κουτί» στις προδιαγραφές για το Μελλοντικό Επιθετικό Αεροσκάφος Μακράς Εμβέλειας (Future Long-Range Assault Aircraft, FLRAA).

Το V-280 μοιάζει με διασταύρωση ελικοπτέρου και μαχητικού, αναπτύσσει ταχύτητες ως 300 κόμβους, παρέχει στους πιλότους ορατότητα 360 μοιρών, μπορεί να δικτυωθεί με υπολογιστές σκόπευσης ή drones, μπορεί να πετά και να μανουβράρει σαν ελικόπτερο και να πετά σαν μαχητικό, καθώς και να φέρει σύγχρονα όπλα.

Ήδη το V-280 και το Sikorsky-Boeing SB-1 Defiant, είναι τα δύο αεροσκάφη που έχουν μπει σε διετή φάση δοκιμών από πιλότους του αμερικανικού στρατού, με στόχο ως το 2030 να έχει επιλεχθεί ποιο θα μπει σε παραγωγή για την αντικατάσταση του Black Hawk.

Σύμφωνα με το National Interest, το αεροσκάφος δίνει τη δυνατότητα μέσω υψηλής τεχνολογίας στους πιλότους να έχουν ορατότητα σε όλα τα σημεία του, μέσω καμερών και ειδικού λογισμικού που ενώνει τις εικόνες σε ένα ενιαίο feed στο κράνος τους. Ταυτόχρονα, το προφίλ του αεροσκάφος κατορθώνει να του δίνει μειωμένο στίγμα στα ραντάρ και η μεγάλη του ταχύτητα και εμβέλεια το καθιστούν σχεδόν μοναδικό για αποστολές hit-and-run, χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού.