Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από την πανδημία του κορονοιού και τις επιπτώσεις του στα εργασιακά ζητήματα των αερομεταφορών.

Συγκεκριμένα, η IATA ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναδιάρθρωση και περικοπές 400 θέσεων εργασίας και αναφέρει ότι «επηρεάστηκε βαθιά από την κρίση του COVID-19», γεγονός που την ανάγκασε να «παγώσει τις προσλήψεις, να μειώσει δραστικά τις δαπάνες» και να προχωρήσει σε εθελοντικές μειώσεις μισθού στα ανώτερα στελέχη της.

Την 1η Οκτωβρίου, η IATA πρότεινε μια οργανωτική αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης μιας μείωσης του αριθμού των θέσεων εργασίας κατά 22% περίπου, δηλαδή 400 εργαζόμενοι παγκοσμίως.

Περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν προχωρήσει σε εθελοντικές αναχωρήσεις, οπότε ο αριθμός των απολύσεων φτάνει περίπου τις 200 στα γραφεία της IATA παγκοσμίως.

Η αναδιάρθρωση θα διασφαλίσει ότι «η IATA θα είναι σε θέση για να υποστηρίζει βιώσιμα τα μέλη της», καθώς η ίδια θα εργάζεται «για την επανεκκίνηση της αεροπορικής βιομηχανίας».