Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου όπως έχει ψηφιστεί στο παρελθόν, προειδοποιεί πως έρχεται μια «τρομακτική περίοδος», καθώς οι επιπτώσεις από την πανδημία Covid-19 δεν δείχνουν σημάδια ύφεσης.

Το Changi έχει αναστείλει τις δραστηριότητές του σε δύο τερματικούς σταθμούς και ανέστειλε για τουλάχιστον δύο χρόνια την κατασκευή ενός πέμπτου τερματικού σταθμού.

«Η μάχη με τον Covid-19 μόλις ξεκίνησε», ανέφερε η Changi Airport Group στην ετήσια έκθεσή της. «Το μέλλον φαίνεται τρομακτικό με την κατάσταση να μην εμφανίζει σημάδια υποχώρησης».

Τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας καλύπτουν την περίοδο έως τα τέλη Μαρτίου 2020. Αυτό αφήνει εκτός μεγάλο μέρος της σοβαρής ύφεσης στην κυκλοφορία επιβατών από τότε που η πανδημία ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Η Σιγκαπούρη απαγόρευσε την είσοδο και τη διέλευση βραχυπρόθεσμων επισκεπτών στις 23 Μαρτίου. Αλλά, ο αντίκτυπος από αυτούς τους μήνες ήταν ήδη μεγάλος, εξαλείφοντας τα προηγούμενα κέρδη που είχαν αυξηθεί σε μεγάλο μέρος του 2019 -τα κέρδη μειώθηκαν κατά 36% στα 319 εκατομμύρια $.

Για το 2020, το Changi ψηφίστηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με την κατάταξη των αναλυτών του Skytrax με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέρυσι, το αεροδρόμιο Changi άνοιξε το Jewel, ένα κολοσσιαίο εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα που περιλαμβάνει καταστήματα και αξιοθέατα, όπως ένα τροπικό δάσος, λαβύρινθο και τον υψηλότερο εσωτερικού χώρου καταρράκτη στον κόσμο.

«Το Jewel είναι ένα νέο έμβλημα για τη Σιγκαπούρη και έχει επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει αεροδρόμιο», ανέφερε το Changi Airport Group.

Ωστόσο, ο διαχειριστής εξακολουθεί να κάνει λόγο για μια ζοφερή εικόνα του διεθνούς κέντρου ταξιδιών και αναφέρει ότι η ανάκαμψη «εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες σε όλο τον κόσμο θα διαχειριστούν τους ελέγχους στα σύνορα, τη χαλάρωση των μέτρων στα αεροπορικά ταξίδια και την ανάπτυξη βιώσιμων ιατρικών θεραπειών για τον ιό».