Η Singapore Airlines (SIA) λάνσαρε την ψηφιακή έκδοση του Star Alliance Connection Service.

Το Star Alliance Connection Service εισήχθη το 2017 για να διευκολύνει τις συνδέσεις πτήσεων μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών της Star Alliance και, μέχρι τώρα, έχει ειδική υποστήριξη προσωπικού για να βοηθήσει τους επιβαίνοντες στην μεταφορά των πτήσεών τους.

Η ψηφιακή έκδοση της υπηρεσίας Star Alliance Connection ενσωματώνεται στην εφαρμογή της εταιρείας, παρέχοντας ενημερωμένες πληροφορίες για τη μεταφορά των επιβατών και υπηρεσίες πλοήγησης μέσω του smartphone σε μεγάλα αεροδρόμια, χωρίς περαιτέρω παρέμβαση.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από την ψηφιακή έκδοση περιλαμβάνουν τη βέλτιστη διαδρομή από την άφιξη έως την πύλη αναχώρησης, καθώς και την απόσταση και τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσετε εκεί. Στην περίπτωση που οι συνδέσεις έχουν λίγο χρόνο μεταξύ τους, οι επιβάτες λαμβάνουν μια ψηφιακή κάρτα γρήγορης σύνδεσης που επιτρέπει την ταχεία διέλευση από ορισμένα σημεία ελέγχου.

Η Star Alliance υιοθέτησε την τεχνολογία Airline Accelerator του Living Map, μιας ειδικής τεχνολογίας για την ψηφιακή τοποθεσία και χαρτογράφηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που παρέχει τα θεμέλια για κάθε προσαρμοσμένη δρομολόγηση πελατών εντός του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου.

Αυτή η αρχική έκδοση επικεντρώνεται στον τερματικό σταθμό London Heathrow Airport (LHR) 2. Οι επιβάτες της SIA που συνδέονται με οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία της Star Alliance στο τερματικό θα έχουν πρόσβαση στους χάρτες του αεροδρομίου μέσω της εφαρμογής SingaporeAir για κινητά.

Η Star Alliance σχεδιάζει να διαθέσει την ψηφιακή έκδοση του Star Alliance Connection Service και σε άλλα αεροδρόμια που απαιτούν μεταφορά από άλλες αεροπορικές εταιρείες-μέλη στο μέλλον.

Οι χρήστες Android ήδη απολαμβάνουν την εν λόγω υπηρεσία και η υλοποίηση για χρήστες iOS θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της SIA Commercial, κ. Lee Lik Hsin, δήλωσε: «Η έναρξη της υπηρεσίας σύνδεσης στην εφαρμογή για κινητές συσκευές SingaporeAir, σε συνεργασία με την Star Alliance, είναι μέρος των προσπαθειών μας να χρησιμοποιήσουμε ψηφιακές τεχνολογίες για να παρέχουμε ένα πιο απρόσκοπτο ταξίδι σε όλους τους πελάτες μας. Ως η κορυφαία ψηφιακή αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως, θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε καινοτόμους τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών μας και να υποστηρίξουμε τις εξελισσόμενες ανάγκες τους.»