Ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways, μίλησε στο CNBC και προειδοποίησε για κάτι που όλοι λίγο πολύ φοβόμαστε όλοι μας, ότι τα πράγματα δηλαδή μπορεί να γίνουν χειρότερα από το δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα είπε: «Σύντομα θα υπάρξουν άλλες περικοπές στην Ευρώπη, θα υπάρξουν άλλες καταστροφές σε όλο τον κόσμο. Το δεύτερο κύμα, νομίζω ότι είναι ακόμη πιο σοβαρό από το πρώτο».

Ο Al Baker δήλωσε επίσης: «Πιστεύω ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη μείωση της χωρητικότητας, κάτι που κατά κάποιον τρόπο δεν είναι καλό για το κοινό που ταξιδεύει, γιατί τότε θα δώσει μια μονοπωλιακή κατάσταση σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, που ήθελαν ακριβώς αυτό να συμβεί».

Η Qatar Airways, έχει ήδη σημειώσει απώλεια ρεκόρ 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2019-2020, λόγω τόσο της πανδημίας όσο και του συνεχιζόμενου αποκλεισμού από μια ομάδα κρατών του Αραβικού Κόλπου με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

Αλλά αυτό σύμφωνα με τον Al Baker, δεν θα είναι το τέλος: «Πρέπει να σας πω ότι οι απώλειες μας θα συνεχιστούν επειδή κάθε αεροπορική εταιρεία στον κόσμο θα συνεχίσει να χάνει χρήματα, αφού δεν υπάρχουν περισσότεροι επιβάτες για μεταφορά».

«Νομίζω ότι εάν αυτή η πανδημία εξαπλωθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον, η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι ακόμη και πέρα ​​από το 2024».