Ζητούν και …τα ρέστα οι Τούρκοι

Αρνείται η τουρκική πλευρά την παρεμπόδιση του ελληνικού κυβερνητικού αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δια μέσου του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι, υποστήριξε ότι η Τουρκία παραχώρησε στην ελληνική πλευρά την απαραίτητη άδεια για τη διέλευση του ελληνικού αεροσκάφους στον τουρκικό εναέριο χώρο σε «εύλογο χρόνο». Ο Ακσόι σημείωσε επίσης ότι η Άγκυρα έδωσε άδεια και σε μια ακόμη πτήση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Δένδιας μετά τη βλάβη την οποία παρουσίασε το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε.

«Οι αναφορές ότι σταματήσαμε το αεροσκάφος του υπουργού Δένδια από το να μπει στον τουρκικό εναέριο χώρο είναι ηθελημένες και δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια», δήλωσε ο Ακσόι προσθέτοντας μάλιστα ότι το εν λόγω αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ιράκ χωρίς να παρουσιάσει σχέδιο πτήσης, κάτι που δεν μπορούσε να εντοπιστεί μέσα από το σύστημα Eurocontrol.

«Όταν το αεροσκάφος πλησίασε τον εναέριο χώρο μας αμέσως ζητήσαμε το σχέδιο από τις ιρανικές Αρχές και η πτήση συνεχίστηκε αμέσως μόλις λάβαμε τα στοιχεία», πρόσθεσε ο Ακσόι διευκρινίζοντας ότι είναι αδύνατο οποιοδήποτε αεροσκάφος να πραγματοποιεί πτήση χωρίς υποβεβλημένο σχέδιο.