Οι επιβάτες που πετούν από Χίθροου προς Χονγκ Κονγκ και Ιταλία από σήμερα θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν για ένα γρήγορο τεστ Covid πριν το check in.

Το τεστ θα κοστίζει 80 λίρες και το αποτέλεσμα βγαίνει εντός μίας ώρας. Στόχος του τεστ είναι να βοηθηθούν και οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς μια χώρα για την οποία απαιτείται επίδειξη αρνητικού τεστ κατά την άφιξη.

Ολοένα και αυξάνονται οι χώρες που θεωρούν τη Βρετανία ως κράτος «υψηλού κινδύνου» λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει πως οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν περισσότερους περιορισμούς.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ απαιτούν αρνητικό τεστ, το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση από το Λονδίνο.

Το τεστ γίνεται με δείγμα σάλιου, στα Terminals 2 και 5 του Χίθροου και ονομάζεται Lamp (Loop mediated isothermal amplification) ή αλλιώς ισοθερμική ενίσχυση με μεσολάβηση βρόχου και θεωρείται ταχύτερο από το PCR τεστ καθώς δεν χρειάζεται να σταλεί σε εργαστήριο.

Το μόνο που απαιτείται από τους επιβάτες, είναι να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στο αεροδρόμιο.