Εικόνες συνωστισμού επικράτησαν το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Ρόδου, με φωτογραφίες και βίντεο επιβατών να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι εικόνες αυτές έφτασαν μέχρι και την βρετανική εφημερίδα SUN αλλά και στη Daily Mail.

Σύμφωνα με έναν επιβάτη, ο συνωστισμός δημιουργήθηκε όταν ανακοινώθηκε η αναχώρηση πέντε πτήσεων, την ίδια ώρα.

Μαρτυρίες στη The Sun αναφέρουν πως για πολύ ώρα πολλοί επιβάτες περίμεναν στις ουρές σε ζεστές θερμοκρασίες χωρίς παράθυρα και κλιματισμό. Μάλιστα δημιουργήθηκε και ένταση καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη προσωπικού.

Η Λόρεν Ραμμέλ, μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Four Of Diamonds της Βρετανίας, έγραψε στο Twitter: «Δεν έχω πραγματικά λόγια για τις αποψινές σκηνές στο αεροδρόμιο της Ρόδου».

Ένας άλλος επιβάτης έγραψε: «Το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Καυγάδες και τσακωμοί».

Ενώ ένας άλλος συμπληρώνει: «Χάος στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 5 πτήσεις φεύγουν την ίδια ώρα και όλοι λένε να πάμε στην πύλη την ίδια ώρα, ενώ επικρατεί τρομερή ζέστη. Δεν υπάρχει προσωπικό ή ανακοινώσεις για να ενημερώσουν τον κόσμο τι πρέπει να κάνει ή πού να πάει, όλες οι πτήσεις καθυστέρησαν εξαιτίας της κακής εξυπηρέτησης».

Ένας άλλος επιβάτης πρόσθεσε: «Θα είναι θαύμα αν κανείς δεν τραυματιστεί στις χιλιάδες ουρές».

Σύμφωνα μάλιστα με την τοπική ιστοσελίδα rodiaki.gr, παρόμοιες εικόνες επικράτησαν και πριν από πέντε ημέρες, λόγω καθυστερήσεων των πτήσεων, όπως κατήγγειλε επιβάτης.