Εξαιτίας περιορισμένης χωρητικότητας στο αεροδρόμιο Schiphol του Αμστερνταμ, η KLM θα σταθμεύσει ορισμένα αεροσκάφη στο Groningen Airport Eelde για την χειμερινή περίοδο.

Όπως αναφέρει το aviation.be, η απόφαση αυτή αφορά δύο αεροσκάφη Airbus A330 και δέκα Boeing 737 κι αυτό γιατί η KLM πετά πολύ λιγότερο λόγω του COVID-19 και περισσότερα αεροσκάφη δεν χρησιμοποιούνται.

Η KLM θα πετάξει λιγότερο στο προσεχές χειμερινό χρονοδιάγραμμα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Το χρονοδιάγραμμα για το ευρωπαϊκό δίκτυο τον Νοέμβριο ανέρχεται περίπου στο 49% της χωρητικότητας το 2019.

Για να διατηρήσει το αεροσκάφος αξιόπιστο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η KLM διεξάγει ένα ενεργό πρόγραμμα στάθμευσης, στο οποίο οι υπάλληλοι της KLM Engineering & Maintenance πραγματοποιούν περιοδικές επιθεωρήσεις. Τα αεροσκάφη προστατεύονται καλά από τις καιρικές επιδράσεις, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στην KLM να κάνει το αεροσκάφος έτοιμο προς χρήση ξανά γρήγορα, όταν αυτό είναι δυνατό.