Την αισιοδοξία του για την πορεία της Emirates εξέφρασε σε χθεσινό roundtable με επιλεγμένους δημοσιογράφους, ο Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, κ. Khalid Al Zarooni.

«Η πανδημία ήταν πολύ δύσκολη για πολλές βιομηχανίες, ιδίως για την αεροπορική βιομηχανία. Θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει ο κλάδος των αερομεταφορών σε επίπεδα προ πανδημίας, αλλά στην Emirates είμαστε αισιόδοξοι και βλέπουμε ήδη μια θετική εξέλιξη στην κινητικότητα του δικτύου μας. Στόχος μας, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες, είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε στον ελληνικό λαό τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες. Η πρόθεση της Emirates για την Ελλάδα είναι να διατηρήσει τις δυνατότητές της στην ελληνική αγορά, ώστε να συνδεθεί με ακόμη περισσότερους προορισμούς στο δίκτυό της από το Ντουμπάι και όχι μόνο, αλλά και στην Ασία, την Αυστραλία, την Άπω Ανατολή και την Αφρική.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι τώρα οι πελάτες στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με την Emirates μέσω του κόμβου μας σε 99 προορισμούς σε όλο τον κόσμο και είμαστε πεπεισμένοι να πούμε ότι η εταιρεία στοχεύει να εξυπηρετήσει το 100 τοις εκατό των προορισμών του δικτύου της έως το καλοκαίρι του 2021», συνέχισε.

• Πρώτο μέλημα η ασφάλεια

Η Emirates αποκαθιστά σταδιακά τη συνδεσιμότητα του δικτύου της μέσα από διεξοδική έρευνα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πελάτες και το πλήρωμά μας είναι ασφαλείς.
Θέλουμε οι πελάτες μας να αισθάνονται ασφαλείς για το σχεδιασμό των ταξιδιών τους, γι ‘αυτό και προχωρήσαμε σε ορισμένες ενέργειες για την εξυπηρέτηση των πελατών μας:

– Ευελιξία και διασφάλιση για τους πελάτες της Emirates: οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν γενναιόδωρους όρους και επιλογές, εάν πρέπει να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω απροσδόκητων καταστάσεων ή ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με το COVID-19.
– Δωρεάν, παγκόσμια κάλυψη για κόστη COVID-19: H Emirates έχει δεσμευτεί να καλύψει τα ιατρικά έξοδα που σχετίζονται με το COVID-19, χωρίς κόστος, εάν διαγνωστούν με COVID-19 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ενώ είναι μακριά από το σπίτι.
– διανομή δωρεάν πακέτου υγιεινής που περιέχει μάσκες, γάντια, απολυμαντικά χεριών και αντιβακτηριακά μαντηλάκια σε όλους τους πελάτες.
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
– Εξειδικευμένο πλήρωμα επί του σκάφους για τη διατήρηση της καθαριότητας

 

• Σεβασμός στον πελάτη

Η Emirates έχει επιστρέψει 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της, έπειτα από ακυρώσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19. Περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια αιτήματα επιστροφής χρημάτων έχουν ικανοποιηθεί από τον Μάρτιο, αντιπροσωπεύοντας το 90% των συνολικών αιτημάτων που κλήθηκε η Emirates να διαχειριστεί. Κατανοούμε ότι από την πλευρά των πελατών μας, κάθε αίτημα επιστροφής χρημάτων είναι σημαντικό και δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε όλες τις επιστροφές χρημάτων.

• Συνεχής επέκταση του δικτύου

Η Emirates εξυπηρετεί επί του παρόντος περισσότερους από 99 προορισμούς με ασφαλείς και βολικές συνδέσεις μέσω του κόμβου του Ντουμπάι.
• Το Ντουμπάι αποτελεί τον κύριο αεροπορικό κόμβος για τη Μέση Ανατολή.
• Είναι ένας εξαιρετικά ελκυστικός προορισμός για διεθνείς επισκέπτες. Στις 3 εβδομάδες από τότε που το Ντουμπάι άνοιξε ξανά για τον τουρισμό, παρατηρήθηκαν περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια αναζητήσεις για τον προορισμό Ντουμπάι στον ιστότοπο emirates.com και αύξηση των κρατήσεων με ταξιδιώτες που προέρχονται από περισσότερες από 30 χώρες.
• Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο κόμβος της Emirates, έχουν λάβει επιθετικά μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του Covid-19, διαθέτοντας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα δοκιμών για Covid-19 στον κόσμο.
• Το Ντουμπάι ήταν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου που έλαβε τη σφραγίδα Safe Travels από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο υποστηρίζει τα ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά μέτρα του Ντουμπάι για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών.

• Φροντίδα για την κοινωνία

Η Emirates SkyCargo ενισχύει την ετοιμότητά της να χειριστεί τις πολυπλοκότητες στην εφοδιαστική αλυσίδα της διανομής ενός δυνητικού εμβολίου COVID-19 παγκοσμίως, δημιουργώντας τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για το εμβόλιο, στο Ντουμπάι. Ο αερομεταφορέας παίρνει ηγετική θέση ανακοινώνοντας ότι θα ανοίξει εκ νέου την Emirates SkyCentral DWC στο Ντουμπάι, προκειμένου να χρησιμεύσει ως ειδικός κόμβος για την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου.

Η Emirates SkyCargo στο Ντουμπάι, θα είναι η μεγαλύτερη στο κόσμο εξειδικευμένη εγκατάσταση για εμβόλια COVID-19. Ο κόμβος θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα αεροπορικού φορτίου να μεταφέρει εμβόλια από διάφορα μέρη παραγωγής παγκοσμίως, να αποθηκεύει και να προετοιμάζει αποστολές, τόσο για περιφερειακή όσο και για παγκόσμια διανομή.

Η Emirates SkyCentral DWC διαθέτει πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα πιστοποιημένου χώρου ελεγχόμενης θερμοκρασίας αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων, επιτρέποντας την αποθήκευση και τη διανομή εμβολίων COVID-19 μεγάλων ποσοτήτων. Συνολικά, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση μπορεί να περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια φιαλίδια εμβολίου, σε εύρος θερμοκρασιών 2-8 βαθμούς Κελσίου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.