Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς μια 37χρονη Γερμανίδα, αρνούνταν πεισματικά να φορέσει τη μάσκα της.

Στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα επιθετική προς το προσωπικό του αεροδρομίου που της ανέφερε ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την μάσκα εφόσον ήθελε να παραμείνει στον χώρο του αεροδρομίου. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η 37χρονη επιτέθηκε λεκτικά προς το προσωπικό και δεν συνεργάζονταν, με αποτέλεσμα στο σημείο να μεταβεί η Αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα παρελήφθη από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Εκεί εξετάστηκε από παθολόγο, χειρουργό και ψυχίατρο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για περαιτέρω εξετάσεις, καθώς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο δεν υπάρχει ψυχιατρική κλινική.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καθώς η 37χρονη δεν έχριζε τελικά άμεσης νοσηλείας, συνελήφθη για αντίσταση στις Αρχές, απείθεια, της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για την μη χρήση μάσκας ενώ στην υπόθεση αναμένεται πλέον εισαγγελική παρέμβαση.