Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε μερικό lockdown για τον κορωνοϊό στην Ουγγαρία από μεθαύριο Τετάρτη και για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Η Ουγγαρία κατέγραψε 5.162 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 55 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, με τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων να αυξάνεται μετά τα νέα στοιχεία σε 114.778 και των θανάτων σε 2.493. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη προβεί στον επαναπρογραμματισμό εγχειρήσεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συρροή ασθενών λόγω της COVID-19.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αρχίζει μέχρι στιγμής από τα μεσάνυχτα, τώρα θα αρχίζει στις 20:00 τοπική ώρα και θα διαρκεί έως τις 05:00, διευκρινίζει ο Ορμπάν στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε στο Facebook. Τα ξενοδοχεία θα μπορούν να δέχονται μόνον επιχειρηματίες ως πελάτες, κι όχι τουρίστες, πρόσθεσε. Στις οικογενειακές συναθροίσεις θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνον έως 10 άνθρωποι και στις κηδείες έως 50. Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια θα είναι κλειστά.

Τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όμως το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις κάθε εβδομάδα, υπογραμμίζει επίσης ο Ορμπάν.