Όλες οι εταιρείες έχουν στα πλάνα τους τη σταδιακή επανεκκίνηση των στόλων τους, εντός του 2021 και στην καλύτερη περίπτωση θα δραστηριοποιηθεί το 35-45% του παγκόσμιου στόλου.

Η είδηση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα ρίξουν στην αγορά η αμερικανική Pfizer και η γερμανική BionTech είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο του χρηματιστηρίου που συμπαρέσυρε και τις μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας. Τη Δευτέρα πριν ακόμη ανοίξει το Χρηματιστήριο στην Νέα Υόρκη, στην προσυνεδρίαση, οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας έκαναν πάρτι με άνοδο μεταξύ 20% και 30% στο άκουσμα των θετικών ειδήσεων για το εμβόλιο.

Αναλυτικά:

-Carnival Corporation + 29,16%;
-Royal Caribbean Group + 21,05 %;
-Norwegian Cruise Line Holdings + 25,81 %
-Lindblad Expeditions + 17,43 %.

Η κρουαζιέρα είναι από τους κλάδους που επλήγησαν βάναυσα από την πανδημία.

Όσο για επανεκκίνηση κρουαζιέρας απά αμερικανικά λιμάνια οι 3 μεγάλοι όμιλοι Carnival, Royal Caribbean, Norwegian και η MSC Cruises ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ακυρώνουν όλες τις κρουαζιέρες μέχρι και 31.12.2020. Ως λόγους επικαλούνται την προσαρμογή στους νέους κανόνες του CDC που εξαγγέλθηκαν στις 30.10.20 και την γενική υγειονομική κατάσταση λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Όλες οι εταιρείες έχουν στα πλάνα τους τη σταδιακή επανεκκίνηση των στόλων τους, στη διάρκεια του 2021 και ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊό / την εμφάνιση εμβολίου, στην καλύτερη περίπτωση θα δραστηριοποιηθεί το 35-45% του παγκόσμιου στόλου.