Η Norwegian Air ενδέχεται να ξεμείνει από ρευστότητα κατά το α΄ τρίμηνο του 2021, εκτός εάν εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση, όπως δήλωσε ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα μετρητά και τα ισοδύναμα μετρητών της αεροπορικής εταιρείας ανήλθαν σε 3,4 δισ. κορώνες Νορβηγίας (376,4 εκατ. δολάρια) στα τέλη Σεπτεμβρίου, από 4,98 δισ. κορώνες στο τέλος Ιουνίου.

«Η Norwegian Air εξαρτάται από το πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης για να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι το α΄ τρίμηνο του 2021 και έπειτα», ανέφερε η εταιρεία στην έκθεση για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

«Τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζουν να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και την οικονομική μας θέση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Air Τζέικομπ Σχραμ.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας απέρριψε τη Δευτέρα την έκκληση για περισσότερη κρατική στήριξη, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ επικίνδυνη, με την εταιρεία να δηλώνει ότι σύντομα θα θέσει σε διαθεσιμότητα 1.600 υπαλλήλους, αφήνοντας μόλις 600 άτομα να εργάζονται, από 10.000 πριν από την πανδημία.