Στην μετά-κορονοιού εποχή, οι άνθρωποι θα επιθυμούν να αποκτήσουν τις εμπειρίες των ντόπιων του προορισμού, να έρχονται σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και έθιμα καθώς και να δραπετεύουν από τους πολυσύχναστους αστικούς προορισμούς στη φύση και σε αγροτικές περιοχές που ενδέχεται να αποτελέσουν την πηγή πλούτου της τοπικής κοινότητας.

Οι διαπιστώσεις αυτές αναδεικνύονται σε έρευνα ταξιδιωτικών τάσεων του Euronews με τίτλο «Τα ταξίδια μετά το 2020: Πώς θα είναι ο τουρισμός στη νέα πραγματικότητα», στην οποία μετέχουν κορυφαίοι ηγέτες και στοχαστές της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι 6 κορυφαίες τάσεις που θα καταγραφούν στα ταξίδια μετά το 2020, σύμφωνα με την έρευνα, είναι:

-Τουρισμός στην άγρια φύση

-Νομαδικός τουρισμός: ταξίδια με τροχόσπιτο

-Οικολογικός τουρισμός: «cultivacations»

-Αυθεντικός τουρισμός: επαφή με την κοινότητα

-Τουρισμός Ευεξίας: καταφύγια μακροζωίας

-Συνειδητός τουρισμός

Δείτε την έρευνα εδώ.

Η πανδημία ανάγκασε πολλούς να εργάζονται εξ αποστάσεως και με καινοτόμο ψηφιακό τρόπο. Μετά από μήνες καραντίνας, υπάρχει παγκόσμια δίψα για ανοικτούς χώρους και περιβάλλον χωρίς μόλυνση, ιδιαίτερα από ανθρώπους που ζουν σε πόλεις κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.Ως αποτέλεσμα, η εικόνα των πολυτελών ταξιδιών έχει αλλάξει.

Διαφαίνεται επίσης ανάδυση των ταξιδίων καθόλη τη διάρκεια του έτους, καθώς η μεγαλύτερη ελευθερία για εξ αποστάσεως εργασία θα συμβάλλει στην εξισορρόπηση των περιόδων εποχικότητας του τουρισμού, που δημιουργούσε προβλήματα σε δημοφιλείς προορισμούς προκαλώντας εντάσεις στους ντόπιους. Έτσι, οι νομάδες ταξιδιώτες θα συμβάλλουν στην επίλυση του υπερτουρισμού, που αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα στο παρελθόν, καθώς θα συνδυάζουν την εργασία με την εξερεύνηση των προορισμών. Ο υπεύθυνος τουρισμός θα αναδυθεί μέσα από την εξ αποστάσεως εργασία. Η απλή παρουσία στο εξωτερικό θα είναι ο υπεύθυνος εναλλακτικός τρόπος στην κράτηση ετήσιων διακοπών μίας εβδομάδας.